Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečená srnčí pochoutka

Srnčí maso patří v sortimentu zvěřiny k jedněm z nejoblíbenějších. Výrazná chuť masa je jen podtržena pečenou kořenovou zeleninou. Rozpadající se, šťavnaté maso si nejlépe vychutnáte s houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 110 min

125 min (15 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 671 kJ /
1 355 kcal
Bílkoviny205,90 g
Tuky6,94 g
Vláknina19,14 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 885 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy47,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a petržel a nahrubo nastrouhaný celer. Asi po 5 minutách přidáme česnek nakrájený na plátky a máslo. Ještě chvilku restujeme, a poté přendáme do pekáče. Krok 2: Hladkou mouku vsypeme do sáčku a přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso. Protřepeme a takto obalené maso zprudka osmahneme na pánvi od zeleniny a přidáme do pekáče. Krok 3: Na pánev od masa vlijeme vývar (nebo vodu) a víno. Přidáme bobkový list a tymián, provaříme s výpekem a vlijeme do pekáče. Krok 4: Vše promícháme a pomalu pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 1 hodinu. Poté přidáme marmeládu a povidla a pečeme ještě asi 30 minut. Podle toho, kolik chceme šťávy, podléváme. Krok 5: Na závěr dochutíme solí, pokud je třeba. Servírujeme nejlépe s knedlíkem nebo pečivem.

TIP: Jak na domácí houskové knedlíky

Zveřejněno 17. 10. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: Apetitonline - mírně upravený

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená srnčí pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y5D9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená srnčí pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y5D9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Z náhodných taková pochutina na mě koukla:-OVypadá to moc dobře:-p+10:yes:

Dneska jsem udelala,sice v tom silenem horku to byl pozitek,:-D,ale vysledek stoji za to..moooc dobre:yes:

Tak tedy musím říci,že to nemá chybu!!Miluju zvěřinu s vínem,ale bála jsem se,že mi to synovénebudou jíst :-)Opakbyl pravdou!!Děkuji za skvělý recept a přidávám bodík!!

Aj mne sa recept moc páči,vyzerá to skvostne:yes:Ale vzhľadom na moje možnosti,asi tiež s tým hovädzím:-/

Opravdu pěkný, nápaditý recept a hezké foto, určitě by mi chutnalo i takhle upravené hovězí :yes::-K.

Škoda,že srnčí maso je dost málo k sehnání.;-)recept je pěkný;-)

Hm, to vypadá moc chutně a fotky jsou krásné:yes:+4

:-O:-ONádherný recept, krásné fotky.:yes::yes::yes:+

Díky:-)

Maris, asi jak která trouba, já pekla 180st., ale horkovzduch.
On ten název je spíš proto, že se peče celkově 1 1/2 hod. a bylo to pěkně měkoučké..., jinak peču hodinu.:-)
Možná je to trochu zavádějící, ale každý stejně upeče podle svého.

Zvěřina,to je delikatesa sama o sobě.Takováto příprava je něco extra.Dělala jsem takto daňka a opravdu lahůdka.:-p:yes::yes:

Jahůdko, krásný recept, podle naší chuti:-p. Jen mi ale nepřipadá, že pečení na 200° je pomalé. Nemá tam být míň ?:-)

Tématické fráze:
srnčí maso pečené v troubě, srnci zebra, pecena srnci zebra, srnci zebra - recepty, recepty na srnčí maso pečené, recept na pečená srnčí žebra, pečené srnčí maso, srnčí žebra pečená, pečená srnčí kýta, srnčí kýta pečená, pečené srnčí maso recepty, srnčí maso pečené, pečená zvěřina, srnčí žebra recepty, srnčí žebra recept, srnčí maso recepty, pečené srnčí žebra, pečeny danek, recept na srnčí žebra, srnčí žebra pečené

Suroviny:
maso srnčí, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, víno červené, vývar masový, marmeláda rybízová, povidla švestková, sůl, pepř mletý, tymián, bobkový list, mouka hladká, máslo, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu