Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová zmrzlinka

Osvěžující a krémová jahodová zmrzlina je skvělou volbou pro horké dny i letní dezert po obědě. Sladké jahody se zakysanou smetanou tvoří dokonale vyváženou chuť, kterou si zamilujete už po první lžičce. Připravíte i bez zmrzlinovače.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

olly14

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby mražení

20 min (20 min příprava, bez doby mražení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jahody očistíme, omyjeme a umixujeme. Krok 2: Ušleháme smetanu. Krok 3: Přidáme zakysanou smetanu, jogurt (nebo tvaroh)
a cukr moučka s citronovou šťávou. Krok 4: Promícháme. Krok 5: Dáme zmrazit.

Zveřejněno 9. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová zmrzlinka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZKp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová zmrzlinka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZKp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zmrzlina je jistě moc dobrá. 😊

Zmrzlinu jsem asi 3x promíchala a pak jsem na ní zapomněla.Nechala jsem jí trochu povolit a tyčovým mixérem rozmixovala,byla jak z cukrárny.Ve formičkách jsem nemíchala,někdy si vnučka zmrzlinu naleje do sáčků na led a dá zamrazit.Zmrzlinka byla dobrá:-p:yes:+4

Je to tak,průběžné míchání zmrzliny při mražení je nutné,pokud chceme zmrzku hladkou.Když dáme zmrazit (jak udává recept) a nic nemícháme,vzniknou velké krystaly vody ve zmrzlině a ta bude hrubá.Pokud se tak po 1/4 - 1/2 hodině promíchne(dle mrazáku),bude mít zmrzka mnohem lepší strukturu,bude hladší.Strojek je super a udělá vše za nás,ale ne každý ho má a recept by měl být pěčlivěji napsán.Je přeci mnohem jednodušší recept upravit,po upozornění,než tu psát zbytečné a urážející komentáře.Jooo to Ego,co?;-):-K

Take se musim zastat Zizaly, casto sem chodi i zacatecnici a urcite by je nenapadlo zmrzlinu promichavat. Melo by to byt napsano cele. Mozna ma autorka stojek na vyrobu zmrzliny, proto podrobnosti nenepsala, ale nema ho kazdy...:-( tam se to opravdu vsechno jenom naplaca dohromady a do hodinky je hotova domaci zmrzlina. Nedam na nej dopustit:-):-):-) . Jeste pro anonyma: Take nevim, co to je delat Zagorku, ale zajiste je to urazka dvou osob v jednom slove, uctyhodny komentar, klobouk dolu.:-((:-((:-((:no:

Plně se zastanu komentáře Zizaly, protože nedopsat postup receptu pokládám za dost velký nedostatek daného receptu.
I já si s postupem dám tu práci a napíšu ho tak, aby ho pochpopili i začátečníci, tak proč by si s tím neměl dát tu práci každý autor receptu!!!

Olino16, tuto je zmrzlina, tak prosím o zmrzlině. O knedlích u knedlí.;-)

:-// Pro anonymní O: nevím sice, co znamená dělat Zagorku, ale i tupci by mělo být jasné, že recept musí mít hlavu a patu. A komentáře jsou od toho, aby se psaly připomínky.

Miroslaverozsívale, už víš, co se mi líbilo včera na vídeňském knedlíku? Je neuvěřitelný rozdíl mezi těmito dvěma recepty, kdybych nevěděla jak udělat zmrzlinu, vznikne z toho kus ledu (jak už psala Cathleen). ;-)

Joj Magdalenka, si písla mladšia generácia:-8 Já bohužel už taky něco pamatuju:-D:-D

Mirku, spomeň si, ako to v cukrárni - zmrzlinárni miešali, ten pekelný stroj si nepamätáš? Alebo to mladšia generácia už nezažila?

Cathleen tak to jsem ještě nikdy neslyšel, asi to bude tím, že zmrzku neděláme:-O Já osobně bych si myslel, že když nějakou směs zamíchám a dám zmrznout, tak to bude dobře, ale nechám si poradit:-K

Když dáme zmrazit tak, jak píšeš, vyrobíme jen kus ledu.......umíchanou zmrzlinu je třeba během mražení několikrát důkladně promíchat - tj. smísit už zmrzlou část s ještě tekutou. Mícháním způsobíš to, že se vznikající krystalky ledu nezaklesnou do sebe a zmrzka bude hladká.
Recepty je třeba popsat podrobně, nechodí sem jen zkušené kuchařky:-!

Joj děvčico, když recept, tož až do konce. Ono kolikrát není jasný ani nebe.:-8

tak sem to dopsala ja sem myslela ze to bude jasny :-//:-)

Tématické fráze:
domácí zmrzlina z kysane smetany, jak zmrazit jahody, zmrzlina z kysane smetany, dělat zagorku, jahodová zmrzka, jogurt zmrazit, da se jogurt zmrazit, nedělej zagorku, studená kuchyně recepty, jahodová zmrzlina se smetanou, jahodové, co znamená dělat zagorku, da se zmrazit slehacka, jahodová zmrzlina s kysanou smetanou, co je to dělat zagorku, jahodova zmrzka recept, jahodová omáčka ke zmrzlině, zmrzliny stroj, recepty studená kuchyne:, zmrzlina z kysanou smetanou

Suroviny:
smetana ke šlehání, smetana zakysaná, jogurt, cukr moučkový, šťáva citronová, jahody čerstvé

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu