Podzimní pečená zelenina
V jednoduchosti je krása, říká se. Proto podzimní zeleninu jen očistíme, nakrájíme na větší kusy a provoněnou kořením a česnekem upečeme na plechu v troubě. Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo i jako samostatný, bezmasý pokrm.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 454 kJ / 348 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,76 g |
Tuky | 0,86 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 69,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umyjeme tekvicu, vydlabeme, pokrájame (aj so šupou) na menšie, asi 2 cm hrubé kúsky.
Krok 2: Baklažány aj so šupou pokrájame na 1 cm kolieska (osoliť a nechať vypotiť).
Krok 3: Cviklu očistíme, pokrájame na cca 0,5 cm polkolieska, cibuľu na kolieska, očistené zemiaky na kolieska cca 0,5 cm. Do oleja pretlačíme cesnak, vmiešame korenie.
Krok 4: Na plech dáme papier na pečenie, zeleninu, dobre osolíme a zmiešame s ochuteným olejom.
Krok 5: Pečieme asi 45 minút, 180 °C - príp. podľa seba. Najprv pod alobalom, ktorý v polovici odstránime.
Zveřejněno 14. 11. 2010 14:55
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní pečená zelenina
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14gV
Moje poznámka
Podzimní pečená zelenina
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14gV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 7 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno před 21 hodinami
Brownies s červenou řepou
Přidáno před 21 hodinami
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Masové bramboráky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová houbová polévka
Annieslehoferova před 18 hodinami
Bílá sýrová polévka s česnekem a krutonky
Jura115 před 18 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Martina456 před 19 hodinami
Pikantní vejce s fazolemi a klobáskou
f-kikinka před 19 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
pavlina.simr před 20 hodinami
Česnečka
iveta.kroul před 20 hodinami
Květáková polévka II
zdenka.s před 21 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
bilkova.zu před 21 hodinami
Křehké řezy à la kolínské řepánky
bilkova.zu před 21 hodinami
Tématické fráze:
zelenina pečená v troubě,
pečená zelenina recept,
pecena zelenina v troube,
pečená zelenina,
recepty pečená zelenina,
pečená zelenina v troubě - recept,
pečená dýně se zeleninou,
pečená zelenina v troubě recept,
pečená zelenina s lilkem,
recept na pečenou zeleninu,
pečená dýně s červenou řepou,
pečená zelenina s dipem,
recept pečená zelenina,
babicovy dobroty recepty ze 14.11.2010,
pečená zelenina na pánvi,
jak se peče zelenina,
zimní pečená zelenina v troubě,
pečená zelenina na medu,
recepty na pečenou zeleninu,
pečená zelenina dýně
Suroviny:
dýně,
řepa červená,
brambory,
cibule,
lilek,
sůl,
koření provensálské,
česnek,
olej
Komentáře (26)