Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Foie gras s medovou dijonskou hořčicí a meruňkovým chutney

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

18. 11. 2010 17:59

Suroviny pro 2

2

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Moshe

18. 11. 2010 19:16

Vidim ze sa tu skor ako okolo receptu toci vsetko okolo penazi. Viete moj názor je taky, ze ak clovek maka cele dni sviatok a nesviatok a nemoze si dovolit nieco lepsie, niekde je chyba. Okrem toho ak by niekto mal moc tendenciu zavidiet, mam vlastnu biofarmu, takze 99% chutneho si dochovam svoje a verte mi nie je to med lizat a prave preto sa tesim z kazdej lahodky ktora sa mi na stol dostane.

zizala zizala (moderátorka)

18. 11. 2010 19:11

No, nedivte se. Sem chodí většina obyčejných lidí, kteří peníze prostě počítat musí. Taky mezi ně patřím, vím, že je plno věcí, které nikdy neochutnám, i když bych moc ráda :-(
Přeju všem, kterých se počítání peněz netýká, život bez dluhů a čisté svědomí;-)
Jinak chci ještě říct, že by třeba lépe takovéto gurmetské recepty ocenili na Labužníku :-)

Moshe

18. 11. 2010 19:10

Magdalenka : v detskom veku malokto ma rad pečeň akukoľvek, asi to je tou chuťou. Oškvarky ma len čakaju z tych 5ks husý som vybral 7kg tuku na vysmaženie tak ma to čaká zajtra vysmážať a z oškvarkov budu asi pagačiky.

magdalenka magdalenka

18. 11. 2010 19:07

Ja som ako decko neznášala husaciu pečienku, aj husacie oškvarky. Nebola som gurmán...:-D časy sa menia...
Moshe, musím si najpr v Maďarsku kúpiť husací tuk. A potom počkať na nejakú sviatočnú príležitosť.

Moshe

18. 11. 2010 19:06

Magdalenka ide o to aka je to pečen, ak ju po vybrati z mlieka osusis bude to ok. Už sa tesim na tvoj receptik a foto.

Moshe

18. 11. 2010 19:04

Iby ja viem že tu nie su pri takejto specialite doležité peniaze, ale ako vidim tak asi budem sem davat len pecene zemiaky a podobne, lebo stale ak dam nieco lepsie skonci to pri peniazoch.:-):-//

magdalenka magdalenka

18. 11. 2010 19:03

Ďakujem za odpoveď - z detstva mám spomienku, ako mamke pečienka "strieľala" - zrejme, keď do nej v masti pichla...

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

18. 11. 2010 19:03

Moshe, v danom prípade by som žiadne peniaze nepočítala, ved nielen medzi gurmánmi, ale aj v širokej verejnosti je známe, že medzi svetovými delikatesamim na prvom mieste je 1. husacia pečeň na druhom 2. kaviár a na treťom 3. čierne hľuzovky:-p:-p

Moshe

18. 11. 2010 19:00

magdalenka:to co je na obrazku je polka pečene, takze ak mas celu je potrebne ju prerezať na dve tak ako je to na foto v modrej miske. Následne narezať na povrchu zárezy cca 6 zárezov, kde po upečení pokračuješ v rezaní na porcie.
Aby sa dosiehla chrumkava korka a vláčne vnútro pečeň vy si mala pripravovať v toľko masti aby tam pečienka bola do 3/4 zaliata. Z každej strany cca 7minut. Masť je potrebene rozohriať a pečeň musí byť osušené, inaj vobec neprska. A je hotovo.

magdalenka magdalenka

18. 11. 2010 18:55

Pekný podvečer, mám otázky: tá pečeň má byť ponorená celá v roztopenej masti? Dávam ju do nej až keď je rozhorúčená? Ako dlho sa asi pečie? Má to nejaké úskalia - prskanie, prípadne ako poznám, že už je dobrá? Ďakujem za odpoveď, mám totiž v mrazničke jednu pečienku a stále odkladám jej prípravu.

maris maris

18. 11. 2010 18:55

Vidím, že počítáte, na kolik vyjde celá husa, mně to nedalo a hledala jsem na internetu prodej přímo jen foie gras a 1 kg stojí 1545,-.

Moshe

18. 11. 2010 18:47

Jana Remkova: radsej by som odporucil husi farmy, to co predavaju hyper a supermarkety nie su vykrmove husy, ale prirodzene postacia.

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 11. 2010 18:46

miroslavrozsival, myslím, že je to dobrá cena. Na huse je dost masa, narozdíl od králíka, který stojí kupu peněz a je jak dostihová kobyla. Hned zítra se mrknu v Alberu na ceny hus, pokud tedy budou mít;-)

miroslavrozsival

18. 11. 2010 18:42

Tak jsem to jakž takž přepočítal přes eura na český koruny a husa 6,3 kg by vyšla od 854Kč. Já teda fakt nemám představu, kolik stojí u nás kg husy.

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

18. 11. 2010 18:40

Moshe, to je ako s pravou láskou, kým neskúsiš, neuveríš...gratulujem - fantastické:-!:yes::-p+1:-))

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: foie gras - husí játra recept foie gras cena husí játra foie gras recept kolik stojí husa játra s dijonskou hořčicí chutney husí terina recept foas gras luxusní předkrm luxusní předkrmy chutney recepty husaci pečeň co to je krmena husi jatra je to inak vykrmena husi jatra foie gras ověřená veka - recept předkrm foisgras husí játra předkrm foie gras recept ktere sadlo nema cholesterol kachni nebo husi játra fois grass

Suroviny: chutney mangové, chutney mangové

TopRecepty.cz

Foie gras s medovou dijonskou hořčicí a meruňkovým chutney

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQMY