Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová omáčka z červené řepy

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

blikni blikni

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Omytou řepu umyjeme a uvaříme doměkka. Krok 2: Pak ji oloupeme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme spolu s balkánským sýrem. Krok 3: Do hrnce dáme lžičku oleje a do sklovata opečeme na drobno pokrájenou cibuli. Krok 4: K tomu potom přidáme směs řepy a sýra a necháme sýr úplně roztavit a spojit se s řepou. Krok 5: Před koncem dáme zakysanou smetanu a pokud je potřeba, dosolíme. Podávala jsem se špagetami.

TIP: Další skvělá možnost přípravy červené řepy. Poradíme, jak ji chutně upéct

Zveřejněno 20. 11. 2010

Poznámka autorky blikni

Velice mne překvapilo, jak to bylo vynikající, jen jsem váhala, zda do řepné omáčky nepřidat ještě nějaké koření nebo třeba česnek. Určitě lze použít i jiný druh sýra (kozí, niva...), který udělá zase jinou chuť.

Myslím si, že by nemuselo být špatné podávat to i s kuřecími nudličkami a buď těstoviny nebo rýži.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová omáčka z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g2BY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová omáčka z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g2BY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Eva Šanovcová 21. 3. 2016 17:09
Mám v rodině vegetariánku,vždy mám obavy,co při její návštěvě uvařit,díky za tento recept,je vynikající.

Tak jsem dnes vyzkoušela a nemělo to chybičku,moc jsem si pochutnala:-p:-K:-!

Při pohledu na fotku oči přecházejí, při čtení textu fungují slinné žlázky a polykací reflex.;-) Nikdy by mě tato kombinace nenapadla, ale červenou řepu mám velmi ráda a to nejen pro její lahodnou slaďounkou chuť, ale i pro léčivé regenerační účinky. Spojení se sýrem a smetanou je naprosto dokonalé, proto posílám bod a recept ukládám k vyzkoušení.

Evi, ja bych to videla jako teplou prilohu ke grilovanemu masu. Netradicni, neotrela kombinace...:-) Dekuji za inspiraci. :-K Ten cesnek by mi tam take rozhodne nevadil....:-)

jé to je hezké:-) někdy si to určitě udělám!:yes:

Dávám bodíka za originalitu, i když já sama bych to nejedla:)

Evi, určitě vyzkouším :-p:-p:yes::yes:

Evi, hodně netradiční jídlo, ale vypadá to zajímavě;-):yes:

Tématické fráze:
omáčka z červené řepy, gratinovaná červená řepa, řepná omačka, smetanová omáčka, testoviny s cervenou repou, cervena repa, červená řepa léčivé účinky, omáčka z řepy, recepty z červené řepy s těstovinami, červená řepa recepty, těstoviny červená řepa, omáčka s červenou řepou, těstoviny z červené řepy, červená řepa a těstoviny, repova omacka, cervena repa balkansky syr, červená řepa s těstovinami, omáčka s červené repy, červená řepa omáčka, recepty z červené řepy

Suroviny:
řepa červená, sýr balkánský, cibule, olej, smetana zakysaná, sůl

Přidat fotografie receptu