Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barončiny řezy

Voňavé máslové těsto, šťavnatá vrstva jablíček se skořicí, jemný bílkový sníh - to jsou barončiny řezy. Také je můžete znát pod názvem hraběnčiny. Ať už je nazvete jakkoliv, výsledný moučník je opravdová delikatesa.

Hodnocení receptu je 4,9 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 145 kJ /
4 576 kcal
Bílkoviny88,32 g
Tuky188,36 g
Vláknina38,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 798 mg
Sůl2,07 g
Sacharidy612,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z prosáté mouky, cukru, žloutků, másla (nebo Hery) a kypřicího prášku ručně vypracujeme těsto. Krok 2: 1/3 těsta oddělíme, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do mrazáku. Zbylé 2/3 zabalíme do potravinové fólie a uložíme do lednice asi na 30 minut. Krok 3: Mezitím oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 5: 2/3 těsta rozválíme na velikost plechu a pomocí válečku ho přeneseme na plech. Krok 6: Poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Krok 7: Z bílků ušleháme pevný sníh, který rozprostřeme na jablka. Krok 8: Zbylou 1/3 těsta vyjmeme z mrazáku a nastrouháme na sníh. Krok 9: Moučník vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut dozlatova. Krok 10: Po upečení necháme moučník vychladnout a krájíme na úhledné řezy.

TIP: Rady, jak skladovat a zpracovat jablka

Zveřejněno 24. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barončiny řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzw6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barončiny řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzw6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ať už barončiny nebo hraběnčiny řezy, jsou vynikající a pečeme je opakovaně 😊

Jsou to hraběnčiny řezy

Děkuji za recept, opravdu výborné! Jablka jsme nastrouhala na plátky, prosladila a proskořicovala a dále jsme přidala do jablek asi 3 - 4 lžíce chia semínek. Pěkně nasají přebytečnou šťávu z jablek a navíc jsou zdravá. Bohatě jsem zasypala nasekanými vlašáky a pak ten sníh a těsto. V mojí troubě řezům stačilo na 180 st půl hodiny. Výsledek famózní, ještě jednou díky! :-K

U nás jim říkáme Hraběnčiny řezy. Výborné jsou i s meruňkami, borůvkami... V jablečné verzi jablka sypeme ještě nasekanými ořechy. Zrovna dojídám poslední kousek :-)

jdu na to,samé kladné hodnocení a o to víc se těším.:-p:yes:

Mamka místo jablek dáva taky tvaroh nebo pul buchty udělá s tvarohem a půl s jabkama.
A mě v létě dělala s domácíma jahůdkama - luxus :-8

Leni,dneska pečeno,budu dělat asi častěji.:yes::-K.Chodí se užírat ještě teplé:-))Bodík letí a dovoluji si i fotku.

My zase říkáme hraběnčiny řezy :-)), ale ať tak či tak, je to dobrota a za bod

Právě dopečeno,tyto řezy máme moc rádi-říkáme jim akorát žížalová buchta:-D přidávám zasloužený bodík;-)

do sněhu přidávám 2 lžíce kokosové moučky a jablka ještě posypu nastrouhanými ořechy.

Vyborny kolac, napoprve jsem to popletla a dala jsem na druhy plat testa snih a na to strouhane testo a pod strouhana jablicka mlety vlasaky a ted uz mam zakazano to jakkoli menit. Kolac je vlacny a vubec neni vysuseny, taky jsem trosku pridala mleka do testa. Diky moc za receptik!!!!;-):yes::-K posilam bodiiik :yes:

:-p:yes:

:-)Dneska jsem je upekla a jsou výborné:-):yes:

Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty, hraběnčiny řezy hrníčková kuchařka, řezy z hery, barončin koláč, vynikající řezy a moučníky recepty s foto, výborné meruňkové řezy, hraběnčiny řezy s meruňkami, vyborné řezy na plech, řezy na plech, recept na řezy, hraběnčiny řezy na plech, recepty z hery, hraběnčiny řezy z hery, výborné hraběnčiny řezy, top řezy recepty, kakaový hraběnčin koláč z héry, řezy, hraběnčiny řezy, řezy recept, řezy z jablek

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, vejce, kypřící prášek do pečiva, jablko, skořice, cukr vanilkový, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu