Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášová polévka z mletého masa

Tato jednoduchá gulášová polévka z mletého masa je jedním z pokladů tradiční české kuchyně. Je snadná na přípravu a výborně zasytí ať už jako polévka nebo jako hlavní chod. Nesporná výhoda tkví v tom, že po rozležení chutná ještě lépe, proto jí klidně uvařte více.

Hodnocení receptu je 5,0 (193×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

17. 4. 2008 11:38

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 925 kJ / 1 416 kcal
Bílkoviny64,00 g
Tuky63,52 g
Vláknina39,34 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 189 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy140,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Suchou jíšku připravuji do zásoby, je to hladká mouka opražená nasucho. Pražím ji za stálého míchání, poté nechám vychladnout a proseju.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

23. 1. 2010 09:56

Slávku, každý jednou s vařením začíná a pokud gulášovku vaří poprvé novomanželka, tak tam se stejně při neúspěchu více hledí na lásku než na ten nepodařený výtvor a na druhý pokus už se třeba vydaří:-))
Jinak ta nasucho opražená mouka polévky a masové šťávy tak moc nezesvětlí, není třeba ani tak moc dlouho provářet, ale taky je ji třeba při zahušťování použít malinko více oproti mouce neopražené:-)

Slávek

22. 1. 2010 15:53

Gulášovku jsem už vařil jistě stokrát a stejně se rád podívám na nějaký recept-nedovedu si představit, že nějaká ženská, nedejbůh manželka ji vaří poprve. Myslel jsem, že tuto polévku z mletého masa/hovězího/ jsem vymyslel já. A vida! S tou moukou na jíšku je dobrý tip. Ono je to s tou hladkou moukou na jíšku problém, ne a ne zhoustnout. Už dávno dávám polohrubou a jenom ZÁKLOTKU. tEN vÁŠ TIP ZKUSÍM.

alus.s

4. 1. 2010 23:11

polévka mi bublá na plotně, už se na ní těším, zítra bude pěkně rozležená. Je opravdu výborná :-p :yes:

linda

20. 11. 2009 19:09

Také jsem ji dnes udělala poprvé a moc nám chutnala!

Merylas Merylas

10. 11. 2009 17:53

Děkuji:-8

cardanka

8. 11. 2009 15:05

polévky jsou základ všeho, u nás doma velmi oblíbené :-) posílám bodík:yes:

Olča

8. 11. 2009 14:26

tedˇ jsem jí uvařila k obědu a celá rodina si pochutnala ;-) jen jsem nečekala 20 min.,než se maso povaří,ale mínˇ jak 10min a bylo to super ! chválím :yes:

Merylas Merylas

4. 11. 2009 21:09

Zdeni, děkuji,jsem moc ráda, že polévka chutnala.

Zdena

2. 11. 2009 20:50

Tato polévka je báječná!A když dovařím a naliju do talíře,posypu na ozdobu i šmak čerstvou zelenou petrželku.K tomu čerstvý chléb a je to na jedničku!:-p

bara.it bara.it

6. 10. 2009 07:51

Vcera jsme meli polevku k veceri:-p Ac jsem nikdy predtim gulasovku nevarila, povedla se na jednicku:-))Jen se po ni zaprasilo :-O a tak ti pridavama zaslouzeny bod:yes:

Martysek

17. 6. 2009 16:27

Tak přesně takovou děláme taky, jenom jíšku a česnek dávám hned po zalití a maso jenom hovězí. Je výborná a rychlá, většinou už maso nekrájím, ale rovnou melu:-8

valentyna

27. 1. 2009 22:35

dnes sem ji delala poprve a byla super:-):-):-):-)

Merylas Merylas

14. 7. 2008 20:12

alus.s, jsem moc ráda,že chutnala. U nás v rodině je oblíbená, je celkem rychle uvařená a taky není drahá, když je z mletého masa.;-)

alus.s

14. 7. 2008 13:46

gulášovka z mletého masa? Uvařila jsem ji dnes k obědu a povedla se :-) ani jsem nedávala polévkové koření,použila masox a nakonec ještě přidala zelenou petrželku. Autora chválím :yes:

Drobek Drobek

19. 4. 2008 15:51

Merylas, Já věřím, že bych na ni narazil, kdybych ovšem žil v Čechách a ne za oceánem. Po té české hospodské kuchyni se tu našinci asi stýská nejvíc. Jó taková vesnická hospoda s plným parkovištěm, to je přímo symbol dobrot k sežrání.

1 9 10 11 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: gulášová polévka gulasova polevka gulášová polévka recept gulášová polévka recept gulasova polevka s mletym masem gulášová polévka s mletým masem gulášová polívka polévka z mletého masa polévka z mletého masa recept na gulášovou polévku z mletého masa recept na gulášovou polévku polívka gulasova gulášová polévka s mletým gulašova polévka z masem gulašovka z mletého masa gulášovka z mletého masa polévka z mletého veprového masa gulášová polévka z mletým masem polevka z mletého hovězího masa polévka gulášová

Suroviny: olej, cibule, paprika sušená sladká, maso hovězí mleté, sůl, pepř, kmín celý, vývar hovězí, česnek, majoránka, brambory, mouka hladká

TopRecepty.cz

Gulášová polévka z mletého masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/470