Olivová tapenáda
Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm si na opečeném pečivu můžete sami vychutnat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 571 kJ / 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
Tuky | 32,68 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 484 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 13,22 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Olivová tapenáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPlX
Moje poznámka
Olivová tapenáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPlX
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 16 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 17 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 18 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 7 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 7 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 7 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 8 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 8 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 9 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 10 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 12 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 12 hodinami
Tématické fráze:
tapenáda z černých oliv,
olivova topenada,
olivová pasta,
topenada,
tapinada,
rajčatová tapenáda,
olivová pasta recept,
olivová pomazánka,
tepenáda,
tapanáda,
tapenáda z černých oliv recept,
tapenara,
pasta z oliv recept,
olivová tepenáda,
terpenada,
pasta z cernych oliv recept,
pomazánky,
kapenada,
topenáda z oliv,
tarpenáda
Suroviny:
česnek,
olivy,
kapary,
petržel,
šťáva citronová,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (21)
aadulka:
Podává se také společně s bagetou a vejcem na tvrdo. :)