Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 375 kJ / 2 241 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,50 g |
| Tuky | 203,50 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 230 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 82,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.
Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm (mohou být i neoloupané se slupkou řádně vydrhnutou) a promícháme s trochou oleje.
Krok 3: Z takto připravených brambor vyskládáme v zapékací misce kolem masa „věneček“.
Krok 4: Na každý kousek masa dáme půlku kompotované broskve, nastrouháme tvrdý sýr a poprášíme troškou mleté papriky.
Krok 5: Takto připravené řízky necháme odležet dva dny v chladu a pak teprve upečeme (asi 25 min.). Podáváme se zeleninovou oblohou, různými zeleninovými saláty a zapíjíme dobrým vínem.
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Americký řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/koWX
Moje poznámka
Americký řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/koWX
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 19 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 20 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 22 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 52 minutami
Tvarohová štola
Petra.J. před 1 hodinou
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 1 hodinou
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Barun před 2 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 4 hodinami
Tématické fráze:
americké řízky,
dobré řízky,
řízky z černého bezu,
řízek a brambory,
řízek s bramborem,
dobry rizek,
řízky z brambor,
rizek recept,
americký kuřecí řízek,
řízek s oblohou,
vepřové maso s broskví,
veprove recepty,
brambory a rizek,
řízek,
řízek-foto,
řízek-foto,
brambory na řízek,
brambory jako řízek,
americké brambory s řízkem,
řízek s brambory foto
Suroviny:
řízek vepřový,
brambory,
kompot broskvový,
sýr tvrdý,
paprika sušená sladká,
olej
Komentáře (18)
Bibinko, opravdu jsi nechala v lednici 2 dny plátky masa, na tom broskev a sýr, okolo brambory, pak jsi to dala do trouby a upekla a vyšlo z toho to co je na fotce???