Česká Boloňská omáčka na těstoviny

dominickaa Kuchařka: dominickaa

Doba přípravy: 15-20minut 5 porcí Těstoviny 48 názorů

Suroviny

1 balíček těstovin
1/2 kila mletého masa
250 ml rajského protlaku
5 lžiček kečupu
3 stroužky česneku (podle chuti i více)
sůl
pepř
majoránka
bazalka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit těstoviny.

  2. Omáčka: na pánev dáme mleté maso a smažíme. Do hotového mletého masa přidáme rajský protlak, kečup a promícháme.

  3. Do omáčky přidáme prolisovaný česnek a koření (majoránka, sůl, pepř a bazalku) dle chuti. Omáčku promícháme. Podáváme k hotovým těstovinám se strouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česká Boloňská omáčka na těstoviny

  • LuckaPucka LuckaPucka

    dominickaa:Omáčka je výborná,jedině co jsem nedávala byla bazalka kterou jsem neměla,takže bylo víc majoránky a pod maso jsem ještě přidala cibuli :-). Negativní komentáře si můžou lidi strčit do .... Je to jednouduché a rychlé a přesně takovou si jí pamatuju ze základky kde jsem se jí mohla ujíst! :-p :-)

    Odpovědět

  • Dejvařič Dejvařič(neregistrovaný)

    Kámo, zítra s tím jdu do školy na vaření jestli to nevyjde tak jsem v prd*li. ;-( Ale podle hodně komentářů to vypadá dobře já mám spíš strach že to po*eru já :-D

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    casino: Myslim, ze jakakoli diskuze o teto omacce nema cenu. Proste, kde je mlete maso a rajcata (tez kecup!) pro 99% lidi = bolonska omacka. Nasla jsem recept na Bolonske ragù i s majorankou podle Academia Barrila, coz v Italii je docela vyznamna kulinarska instituce, ale pozor, krome zeleniny, masa a vina tam patri ovsem i susene houby. V orig. verzi Bolonske omacky, ktera ma neuveritelne dlouhou historii, nebyl ani rajsky koncentrat (Amerika nebyla jeste objevena) a jako koreni se pouzival pepr a muskatovy orisek. Vyhrady nekterych lidi, ze jim to s vinem a zeleninou nechutna, nebo, ze ta tzv. rychlovka je lepsi a chutnejsi, klidne beru. Ale pak to neni Bolonska omacka!! Kdyby sem dal nekdo recept na Madarsky gulas a misto papriky tam dal curry, asi by to bylo maso na curry, ne Madarsky gulas. Takze, kdyz si udelate omacku z mleteho masa na spagety podle osobniho gusta, neni to Bolonska omacka, lec "masova omacka (ragù) na spagety podle meho gusta". Mimo jine v Italii existuje spousta dalsich masovych ragù na testoviny, maji nazev bud podle oblasti, nebo osoby, ale Bolonska omacka je proste jen jedna. Maximalne muzete zamenit cervene vino za bile, ale i to je nekdy problem.

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Zajímavá diskuze..., hned se poznají ignoranti:-))
    Ten název receptu je pro ostudu... tepelná úprava a absence zeleniny už tu byly probrány:yes: ale italové by tam za živého Boha NEDALI:-! majoránku!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eva: zas ale je třeba mít pochopení, ne každý má Pomalý hrnec a ne každý má čas omáčku táhnout u plotny víc než hodinu. Takže více porozumění by to chtělo ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Domo: Protože práce kvapná, h...o platná - pomalu tažená tahle omáčka (teda x-variant "boloňské") je mnohem, mnohem lepší - kdo nezkusil, nepochopí ;-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Právě jsem ji dodělala moc dobrá,jednoduchá a rychlá výborný recept.:-K:-O:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Domo: doplním žížalku, na pomalé, táhlé vaření je ideální právě Pomalý hrnec - nemusíte hlídat, míchat, aby se to nepřipálilo, já ho nemám, ale ochutnala jsem pár jídel z PH a je to fakt o něčem jiném.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Domo: Protože pomalým dlouhým vařením se všechny chutě víc koncentrují a propojí. Někdy to zkuste podle nich a porovnejte rozdíl ;-)

    Odpovědět

  • Domo Domo(neregistrovaný)

    Nechápem, prečo píšu v niektorých receptoch o 2-3 hod. varení bolonskej omáčky. Já ju robím max pol hodinu.

    Odpovědět

  • Tatarka Tatarka(neregistrovaná)

    Mně osobně je teda úplně jedno jestli je ta omáčka Boloňská nebo neBoloňská :-D .. hlavně, že je dobrá ;-) Komu se nezdá dost nóbl, ať to neže.. nejí :-p Je tady plno "pravých" receptů tak stačí kouknout jinam. Nechápu proč to tady někoho tak se*e. Jedla jsem hodně tzv."boloňských" omáček např. u kamarádek a každá měla jinou a nikdo nerozpitvával jestli je pravá nebo levá. Mně tahle omáčka chutnala. Přidala jsem ještě rajčata a výborný!! Navíc je to rychlovka a taky za pár korun což docela bodne např. před výplatou :-p :yes: :-!

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Ted jsem uvarila vas receptik a je skvely jsem za nej rada,bylo to rychle a hlavne je to dobre ;-) dekuji moc Petra

    Odpovědět

  • Johanka Johanka(neregistrovaná)

    Vynikající...během týdne ji dělám už podruhé:-))A jestli je pravá nebo není mi je fuk..hlavní je že chutná fakt báječně ;-)

    Odpovědět

  • daja87 daja87

    Konec:-) A musim poděkovat za super recept,jen jsem tam přidala trochu provensálského koření a supr:-DNeodolala jsem a hned jsem si nacpala bachor:yes:Děkuju za recept:-)

    Odpovědět

  • daja87 daja87

    Tak jdu dneska vařit :-) a uvidíme,jak to dopadne.Snad na :yes:
    Dám vědět jak to dopadlo:-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: bolonska omacka boloňská omáčka z mletého masa omáčka na těstoviny pravá boloňská omáčka testoviny s boloňskou omackou boloňská omáčka pohlreich boloňské špagety od pohlreicha omáčka na těstoviny z mletého masa rychlá bolonská omáčka boloňská omáčka recept boloňská omáčka bez masa pravá boloňská omáčka pohlreich omáčka k těstovinám bolonska omacka na spagety buloňské špagety masová omáčka na těstoviny omáčky na těstoviny omáčka z mletého masa k těstovinám jak udělat boloňskou omáčku bolonské těstoviny

Zapomněl/a jsem heslo