Česká omáčka na těstoviny
Tuhle omáčku můžeme považovat za jednodušší, rychlejší a cenově dostupnější verzi slavné boloňské omáčky. Šikovný recept využijete během pověstného dlouhého týdne před výplatou, nebo třeba na chalupě či při táboření, kde se vaří z omezených zásob. Navzdory tomu všemu je to ohromná bašta!
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 151 kJ / 3 143 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 144,01 g |
| Tuky | 103,67 g |
| Vláknina | 20,11 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 510 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 399,63 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česká omáčka na těstoviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9Jy
Moje poznámka
Česká omáčka na těstoviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9Jy
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 23 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 1 hodinou
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 2 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 4 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 5 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 7 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 8 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 8 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 8 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 9 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 9 hodinami
Tématické fráze:
bolonska omacka,
boloňská omáčka z mletého masa,
omáčka na těstoviny,
pravá boloňská omáčka,
testoviny s boloňskou omackou,
boloňská omáčka pohlreich,
boloňské špagety od pohlreicha,
omáčka na těstoviny z mletého masa,
boloňská omáčka bez masa,
rychlá bolonská omáčka,
boloňská omáčka recept,
bolonska omacka na spagety,
omáčka k těstovinám,
pravá boloňská omáčka pohlreich,
buloňské špagety,
omáčka z mletého masa k těstovinám,
masová omáčka na těstoviny,
omáčky na těstoviny,
jak udělat boloňskou omáčku,
bolonské těstoviny
Suroviny:
těstoviny,
maso mleté,
olej,
pasírované rajčata,
kečup sladký,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
bazalka čerstvá,
sýr strouhaný
Komentáře (49)
Ten název receptu je pro ostudu... tepelná úprava a absence zeleniny už tu byly probrány
Dám vědět jak to dopadlo
Iva:
A nedá mi abych se k předchozím komentářům nevyjádřila, nám nechutná Boloňská s mrkví a vínem už vůbec ne, každej má svůj recept.....takhle by jsme se mohly dohadovat o všem správně do jakýho pokrmu patří, např.klasický štrůdl je pro mě lístový těsto s jablkama, pro známou tažený těsto s jablkama atd., takže každej vše dělá jinak