Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

FRIKO z jižních Čech

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

27. 1. 2011 11:01

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 930 kJ / 700 kcal
Bílkoviny28,86 g
Tuky42,85 g
Vláknina4,95 g
Cholesterol 608 mg
Sodík 312 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy47,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Někde toto jídlo u nás znali jako "FRIKO Pavla Josefa Šafáře"

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaska Pajaska

27. 1. 2011 20:37

Dělám přesně tak a u nás to je kulajda také.Je výtečná a lze přidat houby mrazené a vaří se rovnou s bramborami.:yes: Když ji máme k obědu,nemusíme už další chod.Je sytá dost.:-p;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 1. 2011 12:45

Tak to určitě vyzkouším,já už jí jedla,ale nikdy nevařila:-8:-p+1:yes:

spagetka spagetka

27. 1. 2011 11:50

:-p:yes:

jaja

27. 1. 2011 11:36

Friko znám od babičky ze Suchdola n.Lužnicí, ale bez hub a kopru a z koření jen bobkový list. Výborná polévka!

Eliza Eliza

27. 1. 2011 11:32

Václave, tohle můžu kdykoli...:-p:yes: Přestože jsem Jihočeška, tento název slyším prvně. Díky. :-K

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

27. 1. 2011 11:21

Jiřinko. MÁŠ RECHT. I u nás se říká kulajda, když je to s houbama. Zvláště po jaru když začínají růst májovky, hlavně pod švestkama, tak se říká "Májová kulajda".

jirholu jirholu

27. 1. 2011 11:13

Mňamka :-K Taky vařím,nejlépe nám chutná z naložených hub.:-8 U nás doma na Prachaticku se jí říkalo kulajda - ovšem bez klobásy. Je to výborná věc.:-)):-K 1.bod :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: friko friko recept polévka friko jihočeské friko friko polévka recept na friko friko recepty recept friko recepty z jižních čech fryko převařenky recepty friko zablafunky frigo polévka jihočeské kyselo fryko recept kahuda recept houbove friko friko-recept frigo recept

Suroviny: brambory, vejce, smetana, mouka hladká, mléko, pepř, koření nové koření, sůl, ocet, bobkový list, sůl, cukr, houby čerstvé, kopr, kmín celý

TopRecepty.cz

FRIKO z jižních Čech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpol