Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 979 kJ / 1 668 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,29 g |
Tuky | 101,71 g |
Vláknina | 22,60 g |
Cholesterol | 896 mg |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 99,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli se slupkou a neoloupanou nerozdělenou paličku česneku překrojíme příčně napůl a řezné plochy opečeme dohněda na másle.
Krok 2: V jiném kastrolu rozehřejeme další lžíci másla a asi dvě minuty na něm restujeme hrubě nastrouhanou mrkev, přidáme koření, prorestujeme a zalijeme 1 a 1/4 litru vody.
Krok 3: Vhodíme bujónové kostky, cibuli a česnek a necháme asi 3 hodiny táhnout pod bodem varu.
Pokud se rozhodneme pro složitější variantu, vložíme rybí kostry, cibuli a česnek řeznou plochou dolů do pekáčku a vložíme na půl hodiny do trouby rozehřáté na 200°C. Krok 4: Poté vložíme do kastrolu k restované mrkvi, koření a vodě a necháme táhnout cca o hodinu déle. Krok 5: Hotový vývar přecedíme přes plátýnko. Krok 6: Na knedlíčky rozehřejeme máslo a dozlatova na něm opečeme rohlíky, nakrájené na malé kostičky. Zalijeme mlékem a necháme vychladnout. Krok 7: Přidáme mléko, rybu nakrájenou na malinké kostičky, žloutky, kopr, muškátový květ, pepř a sůl. Krok 8: Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a zahustíme strouhankou tak, aby šly tvarovat knedlíčky velikosti menších vlašských ořechů (varem nabydou). Krok 9: Knedlíčky uvaříme zvlášť v osolené vodě, aby nezkalily vývar. Vaříme asi 5 minut. Krok 10: cezený vývar přivedeme k varu, přidáme nakrájenou mrkev a když je měkká na skus, přisypeme pórek. Krok 11: Přilijeme víno a odstavíme. Krok 12: Dochutíme solí a pepřem. Krok 13: Do talíře vložíme knedlíčky a přelijeme je horkým vývarem.
Pokud se rozhodneme pro složitější variantu, vložíme rybí kostry, cibuli a česnek řeznou plochou dolů do pekáčku a vložíme na půl hodiny do trouby rozehřáté na 200°C. Krok 4: Poté vložíme do kastrolu k restované mrkvi, koření a vodě a necháme táhnout cca o hodinu déle. Krok 5: Hotový vývar přecedíme přes plátýnko. Krok 6: Na knedlíčky rozehřejeme máslo a dozlatova na něm opečeme rohlíky, nakrájené na malé kostičky. Zalijeme mlékem a necháme vychladnout. Krok 7: Přidáme mléko, rybu nakrájenou na malinké kostičky, žloutky, kopr, muškátový květ, pepř a sůl. Krok 8: Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a zahustíme strouhankou tak, aby šly tvarovat knedlíčky velikosti menších vlašských ořechů (varem nabydou). Krok 9: Knedlíčky uvaříme zvlášť v osolené vodě, aby nezkalily vývar. Vaříme asi 5 minut. Krok 10: cezený vývar přivedeme k varu, přidáme nakrájenou mrkev a když je měkká na skus, přisypeme pórek. Krok 11: Přilijeme víno a odstavíme. Krok 12: Dochutíme solí a pepřem. Krok 13: Do talíře vložíme knedlíčky a přelijeme je horkým vývarem.
Zveřejněno 27. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čirá rybí polévka z Kampy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M9zQ
Moje poznámka
Čirá rybí polévka z Kampy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M9zQ
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 30 minutami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 4 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 53 minutami
Vrstvený salát
Maruna365 před 58 minutami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 1 hodinou
Zelňačka
Veronika_1 před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 2 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 4 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 4 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 5 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 6 hodinami
Tématické fráze:
rybí polévka,
aby byla polévka čirá,
jak udělat čirou polévku,
knedlíčky do rybí polévky,
rybí restaurace,
cezený bujon,
jak udělat rybí polévku,
jak uvařit čirou polévku ?,
rybí polévka z kapra,
rybí jikry recepty,
rybí polévka vývar,
jak udelat cirou rybi polevku,
cezený vývar,
rybí restaurace praha,
jak udělat rybí polévka,
rybí polévka recept,
co udelat aby byla cira polevka,
rybi polevkaa,
udělat rybí polévku,
rybí plevka
Suroviny:
ryba bělomasá,
cibule,
česnek,
mrkev,
máslo,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
máslo,
rohlík,
vejce,
mléko,
kopr čerstvý,
ryba,
strouhanka,
květ muškátový,
víno bílé,
mrkev,
pórek
Komentáře (8)
Nehodnotím podľa obrázkov, hodnotím len to, čo som aj pripravil
No a když jsem v časopise zahlédla tento recept, všechno se mi vybavilo a řekla jsem si, že to prostě musím vyzkoušet. A polévka je super - i bez fenyklu.