Burgunské dušené hovězí

Drobek Kuchař:

Hovězí maso 6 názorů

57

Suroviny

70 dkg hovězí kližky nebo plecka očištěné a na kostky pokrájené
2 lžíce másla
1/2 hrnku uzeného vepřového ramínka nakrájené na 1 cm proužky
2 středně velké cibule na tenké plátky pokrájené
1 stroužek česneku usekaný
1 středně velká mrkev (nakrájená na 1 cm plátky)
1/4 hrnku petrželky usekané
1 bobkový list
1/2 lžičky soli
1/8 lžičky pepře
1/4 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce rajského protlaku
1 hrnek suchého červeného vína (burgundské, nebo doma rulandské)
10 dkg (4 oz) naložených hub (nekyselých)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, na něm osmahněte do hněda maso. Až zhnědne, přidejte proužky uzeného.

  2. Přidejte cibuli, česnek, mrkev, petrželku, bobkový list, sůl, pepř, tymián a rajský protlak. Vmíchejte víno, přidejte houby i s lákem.

  3. Snižte teplotu a duste, až je maso měkké.

  4. Děrovanou naběračkou vyndejte maso a zeleninu.

  5. Tekutinu přiveďte do varu a míchejte, až se část odpaří a tekutina trochu zhoustne.

  6. Osolte dle chuti.

  7. Maso a zeleninu dejte zpět, prohřejte a servírujte.

Poznámka

Recept je z "The California Culinary Academy".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Burgunské dušené hovězí

  • rebeka rebeka

    miguelka::-O:-O a pročpak:-?

    Odpovědět

  • miguelka miguelka(neregistrovaná)

    bylo to hrozne;-(

    Odpovědět

  • elza elza(neregistrovaná)

  • Eliza Eliza

    Tohle je perfektní klasický recept :yes:, navíc ilustrovaný úžasnými fotografiemi (Maris, jak jinak ;-) ). Znám a vřele doporučuji!! :-p

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Síce bez hub,ale aj tak vynikajúce :-!:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Recept už jsem znala a mohu jen doporučit. Bodík si určitě zaslouží :yes::-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo