Burgunské dušené hovězí

Suroviny

70 dkg hovězí kližky nebo plecka očištěné a na kostky pokrájené
2 lžíce másla
1/2 hrnku uzeného vepřového ramínka nakrájené na 1 cm proužky
2 středně velké cibule na tenké plátky pokrájené
1 stroužek česneku usekaný
1 středně velká mrkev (nakrájená na 1 cm plátky)
1/4 hrnku petrželky usekané
1 bobkový list
1/2 lžičky soli
1/8 lžičky pepře
1/4 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce rajského protlaku
1 hrnek suchého červeného vína (burgundské, nebo doma rulandské)
10 dkg (4 oz) naložených hub (nekyselých)

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, na něm osmahněte do hněda maso. Až zhnědne, přidejte proužky uzeného.

  2. Přidejte cibuli, česnek, mrkev, petrželku, bobkový list, sůl, pepř, tymián a rajský protlak. Vmíchejte víno, přidejte houby i s lákem.

  3. Snižte teplotu a duste, až je maso měkké.

  4. Děrovanou naběračkou vyndejte maso a zeleninu.

  5. Tekutinu přiveďte do varu a míchejte, až se část odpaří a tekutina trochu zhoustne.

  6. Osolte dle chuti.

  7. Maso a zeleninu dejte zpět, prohřejte a servírujte.

Poznámka od kuchařky

Recept je z "The California Culinary Academy".

Komentáře k receptu Burgunské dušené hovězí

  • rebeka rebeka

    miguelka::-O:-O a pročpak:-?

    Odpovědět

  • miguelka miguelka(neregistrovaná)

    bylo to hrozne;-(

    Odpovědět

  • elza elza(neregistrovaná)

  • Eliza Eliza

    Tohle je perfektní klasický recept :yes:, navíc ilustrovaný úžasnými fotografiemi (Maris, jak jinak ;-) ). Znám a vřele doporučuji!! :-p

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Síce bez hub,ale aj tak vynikajúce :-!:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Recept už jsem znala a mohu jen doporučit. Bodík si určitě zaslouží :yes::-)

    Odpovědět

Tématické fráze: burgunská hovězí pečeně burgunska omacka burgunska pecene hovězí kližka recept hovězí po burgundsku dita p. burgunska hovezi pecene recept hovezi klizka recepty hovězí v mrkvi na francouzský způsob hovězí plecko recepty z hovezi klizky burbunská omáčka burgunská omáčka recept dušené hovězí maso hovězí kližka po burgundsku hovězí po burgundsku podle dity burbunská maso po burgunsku hovezi maso po burgunsku hovězí pečeně po burgunsku burgunské víno