Vepřová pečeně s česnekovou marinádou

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 2hodiny + uležení přes noc 8-10 porcí Vepřové maso 1 názor

Suroviny

1 palička česneku
6 PL oleje
2 PL kari pasty
1 PL směs bylinek:
tymián
petrželka
bazalka
1 kg vepřové pečeně
2 velké cibule
sůl
smetanu na šlehání
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a 4 stroužky nakrájíme na plátky a promícháme s cibulkou. Druhou část česneku rozetřeme s trochou soli.

  2. Vepřovou nařežeme na necelé plátky - prořežeme jen do 1/4 a spodky necháme celé, aby maso drželo při sobě. Prořezané maso naplníme česnekem s cibulí.

  3. Marináda: Utřený česnek, kari pastu, bylinky a olej smíchat.

  4. Maso potřeme marinádou a necháme macerovat přes noc.

  5. Přendáme do pekáčku, podlejeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přiklopené cca 1 hodinu. Podlejeme smetanou- nemusíme pokuď máte dietku jako já.

Poznámka

Podáváme s rýží, bramborem, ....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřová pečeně s česnekovou marinádou

Tématické fráze: vepřová pečeně vepřová pečeně recepty vepřova pěčeně na česneku vepřová pečeně na grilu vepřová pečeně recept minutka z vepřové pečeně veprova pecene na gril vepřová pečeně s marinádou vepřová pečeně na kari cesnekova marinada minutka z vepřová pečeně vepřové na česneku vepřová pečeně jako minutka vepřová pečeně minutka marinada na veprovou peceni vepřová pečeně plátky vepřová pečeně recepty gril vepřová na cesneku pecene recepty vepřová pečeně s ciulí česnek vepřové pečene