Řezy jako peříčko
Lehoučké řezy, promazané svěžím čokoládovým krémem se zakysanou smetanou vypadají luxusně, ale připravit je zvládne i ten, kdo není v pečení sladkých dobrot příliš zkušený. Tak neváhejte a vyzkoušejte je také.
Suroviny pro 1 dávka
15-20 řezů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 928 kJ / 1 656 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,34 g |
| Tuky | 67,25 g |
| Vláknina | 4,92 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 510 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 206,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a pak postupně přidáváme žloutky. Promícháme cukr s moukou a lehce ho vařečkou přimícháme do vajec.
Krok 2: Pečeme na větším plechu (30x40) vyloženém pečicím papírem ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
Krok 3: Po upečení a vychladnutí plát těsta rozdělíme na tři stejně široké dlouhé pruhy. První pruh pomažeme krémem, přiložíme na něj druhý, znovu pomažeme, ukončíme třetím pruhem a lehce přitiskneme. Zbylým krémem potřeme boky i povrch.
Krok 4: Krém: Kysanou smetanu promícháme vidličkou se lžící cukru a lehce vmícháme do ušlehané šlehačky. Pro chuť můžeme přidat i lžíci vaječného koňaku. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce se 3 lžícemi mléka a tenkým pramínkem lejeme lžící do šlehačkové směsi.
Krok 5: Necháme chvilinku stát, až čokoláda trochu zatuhne a pak zamícháme. Čokoláda jen málo obarví krém, ale vytvoří v krému drobné čokoládové kousky.
Krok 6: Hotové řezy necháme alespoň 3 hodiny tuhnout, velmi dobré jsou i za 3 dny.
Zveřejněno 22. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy jako peříčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jv2l
Moje poznámka
Řezy jako peříčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jv2l
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 14 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 15 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 18 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 18 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 19 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 minutami
Kokosky
veveruska73 před 7 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 8 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 11 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 11 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 11 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 12 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 12 hodinami
Tématické fráze:
šlehačková roláda jako peříčko,
dort jako períčko,
dobrůtky u věrky sk,
čokoládový dort bez mouky jako peříčko,
roláda peříčko,
perickovy rez,
dort lehký jako peříčko,
dort bez mouky lehký jako peříčko,
šlehačková roláda jako peříčko recept,
dobrůtky u věrky.sk,
moučník peříčko,
recepty na řezy,
dobré řezy,
řezy,
řezy recept,
dobrůtky u verky,
dort peříčko,
šlehačkové řezy,
recept na řezy,
hodne dobre rezy
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
smetana kysaná,
cukr moučkový,
mléko,
čokoláda na vaření,
koňak vaječný
Komentáře (39)
Věrko..kde tam vidíš pudink?
jsou moc dobré,docela by mě zajímalo,jaké jsou za 3 dny,jenže u nás se hned všechno sní
Hello ty 4 lžíce jsou mouka (hladká nebo polohrubá)?