Řezy jako peříčko
Lehoučké řezy, promazané svěžím čokoládovým krémem se zakysanou smetanou vypadají luxusně, ale připravit je zvládne i ten, kdo není v pečení sladkých dobrot příliš zkušený. Tak neváhejte a vyzkoušejte je také.
Suroviny pro 1 dávka
15-20 řezů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 928 kJ / 1 656 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,34 g |
Tuky | 67,25 g |
Vláknina | 4,92 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 510 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 206,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a pak postupně přidáváme žloutky. Promícháme cukr s moukou a lehce ho vařečkou přimícháme do vajec.
Krok 2: Pečeme na větším plechu (30x40) vyloženém pečicím papírem ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
Krok 3: Po upečení a vychladnutí plát těsta rozdělíme na tři stejně široké dlouhé pruhy. První pruh pomažeme krémem, přiložíme na něj druhý, znovu pomažeme, ukončíme třetím pruhem a lehce přitiskneme. Zbylým krémem potřeme boky i povrch.
Krok 4: Krém: Kysanou smetanu promícháme vidličkou se lžící cukru a lehce vmícháme do ušlehané šlehačky. Pro chuť můžeme přidat i lžíci vaječného koňaku. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce se 3 lžícemi mléka a tenkým pramínkem lejeme lžící do šlehačkové směsi.
Krok 5: Necháme chvilinku stát, až čokoláda trochu zatuhne a pak zamícháme. Čokoláda jen málo obarví krém, ale vytvoří v krému drobné čokoládové kousky.
Krok 6: Hotové řezy necháme alespoň 3 hodiny tuhnout, velmi dobré jsou i za 3 dny.
Zveřejněno 22. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy jako peříčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jv2l
Moje poznámka
Řezy jako peříčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jv2l
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 5 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 8 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 9 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 17 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 18 minutami
Cuketová buchta
miryg13 před 43 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 2 hodinami
Thajské curry
Trol60 před 2 hodinami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 3 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 5 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 5 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 5 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
šlehačková roláda jako peříčko,
dort jako períčko,
dobrůtky u věrky sk,
čokoládový dort bez mouky jako peříčko,
roláda peříčko,
perickovy rez,
dort lehký jako peříčko,
dort bez mouky lehký jako peříčko,
šlehačková roláda jako peříčko recept,
dobrůtky u věrky.sk,
moučník peříčko,
recepty na řezy,
dobré řezy,
řezy,
řezy recept,
dobrůtky u verky,
dort peříčko,
šlehačkové řezy,
recept na řezy,
hodne dobre rezy
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
smetana kysaná,
cukr moučkový,
mléko,
čokoláda na vaření,
koňak vaječný
Komentáře (39)
Věrko..kde tam vidíš pudink?
jsou moc dobré,docela by mě zajímalo,jaké jsou za 3 dny,jenže u nás se hned všechno sní
Hello ty 4 lžíce jsou mouka (hladká nebo polohrubá)?