Sirupy lenivej gazdinej

Suroviny

2,5 kg ovoce (napr rybíz jahody višně)
2,5 l vody
80 g kyselina citrónová
2,5 kg cukru

Postup přípravy receptu

  1. Ovocie dobre umyjem, nechám odkvapkať, ale neodstopkujem, "nevypeckujem".

  2. Dám do väčšej nádoby, rukami dobre "premačkám".

  3. Zasypem kyselinou citrónovou a zalejem studenou vodou. Nechám stáť 24 hodín.

  4. Precedím cez husté sitko, zvyšok ovocia zas vymačkám a nechám odtekať cez hustú gázu.

  5. Do sirupu vsypem cukor, premiešavam, vždy keď idem okolo, medzitým si robím niečo iné...

  6. Keď sa rozpustí cukor, dám do zavarovacích pohárov - malých a vysterilizujem.

  7. Po otvorení držím v chladničke. Je celkom možné, že by sirup vydržal aj bez sterilizácie, ja neriskujem. Pri sterilizácii sa v pohári vytvorí pena, ale nám, lenivým gazdinám to nevadí. Chuť ostáva dobrá.

    Mám odskúšané z ríbezlí, jahôd aj višní. Raz som robila aj zmes.

Poznámka od kuchařky

Podobné recepty tu má Merylas, prezrela som si ich. Tento má mierne odchýlky, hlavne tú lenivosť, preto ho pridávam.

Komentáře k receptu Sirupy lenivej gazdinej

Tématické fráze: sirupy recept domácí výroba sirupů a šťáv domácí sirup z višní sirup z visni recept na sirup z jahod sirup z višní recept sirup z jahod za studena domácí malinový sirup jablečný sirup za studena vyroba dia sirupu výroba sirupu z jahod výroba domácího sirupu z jahod domácí sirup z ovoce domácí šťáva z višní jahodovy domaci sirup sirup z jahod domácí šťáva z višní recept recepty na sirupy jak vyrobit domácí vůní domaci vyroba sirupu z jahod