Domácí rohlíky jako z pekárny
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.
Suroviny pro 13 kusů
13 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 10 008 kJ / 2 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,10 g |
Tuky | 66,86 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 412 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 371,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jsou výborné, recept mam od známé a peču je každý druhý den. Jinak je to dobré těsto i na pizza rohlíky - ukázkové foto.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 2. 2016 00:36
Šárka: Skočte si do prodejny Pekárna Chabařovice - např. na Lidické náměstí. Nemusíte nic shánět ani řešit. Chleba máme z vlastního kvásku. Prokvašený celý objem žitné mouky. To Vám doma ani jinde nikdo neudělá .... Ochutnejte, uvidíte. ;) Složení : pšeničná mouka, žitná mouka, sůl. Na posyp eventuálně kmín. Nic víc. Doma to nedokážete udělat ani lepší ani zdravější .... (Nemáte pořádnou pec ani si nevyvedete kvasy). :)
16. 12. 2015 23:09
cathleen:Já už vím o omládku ze tvých stránek,ale tady v Ústí nad Labem je docela velký problém sehnat sladěnku a z internetu nemám účet ani kartu a to znamená většinou dost velké náklady navíc na poštovné.Prohledávala jsem stránky několika obchodů se zdravou výživou zkoušela jsem i nějaké supermarkety a zatím jsem nikde na sladěnku nenarazila.V pečení těchto rohlíků mi taky tvoje stránky pomohli,protože tam máš odkaz na Mirkova (nejen) chlebová základna www.mitrus.cz/ kde je opravdu skvělý videonávod jak na to.Jen u plynových trub bych tam doporučila dát dolů buď prázdný plech nebo kastrůlek z horkou vodou,protože když jsem zkusila podle Mirkova návodu chrstnout vodu do plynové trouby abych jí zapařila tak mi okamžitě zhasla a chcípla.Byla jsem moc ráda,že mi šla hned zapálit a nedošlo kuli namočení k prodlevě Teď ještě sháním dobrý recept na chleba,ale to mám hodně komplikované kuli té plynové troubě,kdybys o nějakém postupu věděla,tak klidně písni
16. 12. 2015 15:18
Šárka: však ano, je fajn, že jsi našla "ty svoje" rohlíky, které vám chutnají nejvíc!
Šunkové, o kterých píšeš, jsou ty nejobyčejnější, z těsta podobného tomu na pizzu, nedělám je často. To spíš upeču Klasické české rohlíky (jsou tady pod receptem v Podobných), kde droždí pracuje v omládku, který zvětšuje velikost pečiva a zlepšuje jeho chuť
A srab nebuď a zkus příště tyhle rohlíčky s uvedeným množstvím droždí - budeš mile překvapená, uvidíš. Držím
Šunkové, o kterých píšeš, jsou ty nejobyčejnější, z těsta podobného tomu na pizzu, nedělám je často. To spíš upeču Klasické české rohlíky (jsou tady pod receptem v Podobných), kde droždí pracuje v omládku, který zvětšuje velikost pečiva a zlepšuje jeho chuť
A srab nebuď a zkus příště tyhle rohlíčky s uvedeným množstvím droždí - budeš mile překvapená, uvidíš. Držím
16. 12. 2015 15:04
cathleen:Když se dává máslo rozpuštěné
cathleen:Drahá cathleen s veškerou úctou k tobě vyzkoušela jsem tvoje Šunkové rohlíky a jsou vážně dobré,dělala jsem už několikrát.Ale tyhle jsou pro mě a mou rodinu vážně lepší,protože se více chuťově podobají klasickým rohlíkům.Po prostudování receptu a různých návodů ,kde se dalo,jsem dala 200ml teplé vody a máslo rozpuštěné do tekutého stavu na plynu(ale ne přepálené jen rozpustit a vypnout)Tím se dožene množství tekutiny a vážně je to akorát.Pokud bych dala více tekutiny měla bych,těsto řídké a mazlavé.Důležité je opravdu těsto důkladně propracovat hnětla jsem rukama čtvrt hodiny,potom hodinu kynutí v míse pod igelitkou a po uválení rohlíků jsem nechala ještě dalších 40 minut kynout pod folilí.Mám plynovou troubu tak jsem si na dno dala kastrůlek z horkou vodou.Za mě jsou tyhle rohlíky geniální,poměr soli a cukru opravdu akorát.Oceňuji potření vajíčkem s mlékem to dá tu správnou barvu a chuť.Jediné co jsem změnila bylo to droždí,jsem srab tak jsem dala 20g.Ode dneška rohlíky v krámě nekupuji....pečůůůůů
cathleen:Drahá cathleen s veškerou úctou k tobě vyzkoušela jsem tvoje Šunkové rohlíky a jsou vážně dobré,dělala jsem už několikrát.Ale tyhle jsou pro mě a mou rodinu vážně lepší,protože se více chuťově podobají klasickým rohlíkům.Po prostudování receptu a různých návodů ,kde se dalo,jsem dala 200ml teplé vody a máslo rozpuštěné do tekutého stavu na plynu(ale ne přepálené jen rozpustit a vypnout)Tím se dožene množství tekutiny a vážně je to akorát.Pokud bych dala více tekutiny měla bych,těsto řídké a mazlavé.Důležité je opravdu těsto důkladně propracovat hnětla jsem rukama čtvrt hodiny,potom hodinu kynutí v míse pod igelitkou a po uválení rohlíků jsem nechala ještě dalších 40 minut kynout pod folilí.Mám plynovou troubu tak jsem si na dno dala kastrůlek z horkou vodou.Za mě jsou tyhle rohlíky geniální,poměr soli a cukru opravdu akorát.Oceňuji potření vajíčkem s mlékem to dá tu správnou barvu a chuť.Jediné co jsem změnila bylo to droždí,jsem srab tak jsem dala 20g.Ode dneška rohlíky v krámě nekupuji....pečůůůůů
2. 12. 2015 08:33
nezdá se mi váha droždí na půl kila mouky bych dala víc,ale přiznám se ,že rohlíky jsem ještě nedělala,poradí někdo
30. 9. 2015 16:35
Super rohlíčky, mňammmm
10. 9. 2015 08:00
pavla : rozhodně je lepší použít jen změklé máslo
8. 9. 2015 20:28
prosim o radu to maslo ma byt rozpustene na ohni nebo jenom zmekle dekuji predem
18. 8. 2015 12:45
Rohlíčky jsou opravdu výborné měla jsem však strach z kvásku z vody. Když dělám kvásek z mléka, je to "hrnečku vař" a na tom z vody se udělalo na hladině jen pár bublinek. Těsto vykynulo normálně, takže asi to tak má být. Nebo ne? Poraďte prosím...
2. 12. 2014 21:35
Stánina:dodatek...zapomněla jsem dodat...když z těsta vytvoříme rohlíky...atd....zase necháme těsto pěkně vykynout...na to nezapomenout!...a potřít vejcem těsně před vložením do trouby....
2. 12. 2014 21:25
Kdo chce upéct cokoliv z kynutého těsta.....musí těsto vypracovat...a hlavně těsto musí být lehké=dát dost tekutiny a pak je takzvaně hedvábné...to mi říkávala moje mamka...holt,vše chce svoje.....já hnětu těsto 15 minut a pak je hodinku nechám kynout...a zkuste to také tak...a výsledek je zaručený....
12. 6. 2014 17:04
super rohlíčky, jen místo másla dávám sádlo a zjistila jsem že čím víc jsou upečené, tím lepší Ale každý může mít jiný názor.
24. 5. 2014 05:31
vypadajíí dobřee
16. 2. 2014 20:30
četli jste si celou rubriku?co si myslíte o tom jak je ten odkaz pro ty pekaře myslíte že by mi to pomohlo?
16. 2. 2014 18:42
Povedly se napoprvé, výborné těsto, výborná chuť. Už je dělám zas
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 12 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 13 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 19 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 1 hodinou
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 9 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 10 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 10 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 10 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 10 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 10 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 11 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Svačiny podle horoskopu: Býkům stačí jahody v čokoládě, Raky uspokojí křupavé preclíky a Kozorozi volí klasický sendvič
Jak snadno tvarovat a péct rohlíky. Domácí mohou být lepší než od pekaře
Jak upéct domácí rohlíky. Křupavé a přitom uvnitř vláčné pečivo dá naší snídani nový rozměr
Další recepty
Tématické fráze: tn.cz domácí domaci rohliky domaci rohliky a housky rohliky recept tn cz hruška pivní rohlík domaci rohlik domácí rohlíky recept recept na domácí rohlíky recept na rohliky recept na nejlepší domácí rohlíky rohliky cibulový rohlík domácí nadychane rohliky recept na domácí rohlík domací rohlícky recept rohlíky domácí nadychane rohliky video tn.cz recept na pivní rohlíky rohlík recept tn.cz levné recepty domácí rohlíky
Suroviny: mouka hladká, máslo, voda, cukr, sůl, droždí čerstvé, vejce, mléko, mák
Domácí rohlíky jako z pekárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Yj
118 názorů