Hrníčková tvarohová bábovka
Připravte si hrneček a mísu, váhu nechte v šuplíku. Vyzkoušejte s námi upéct vláčnou tvarohovou bábovku, kterou si zamilujete na první kousnutí. Můžete ji ponechat světlou nebo přidat kakao a získat oku lahodící mramorový vzor.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 453 kJ / 5 606 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,54 g |
Tuky | 201,93 g |
Vláknina | 31,63 g |
Cholesterol | 825 mg |
Sodík | 4,19 g |
Sůl | 2,67 g |
Sacharidy | 795,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme sypké suroviny (mouka, cukr, kypřicí prášek). Přidáme vajíčka, tvaroh, vlažné mléko a rozehřátou Heru.
Krok 2: Vymícháme dohladka a část těsta nalijeme do předem vymazané a vysypané formy na bábovku. Část těsta odlijeme, obarvíme kakaem a nalijeme jej na již nalitou vrstvu světlého těsta.
Krok 3: Nakonec dolijeme světlou částí těsta a na několika místech propíchneme těsto špejlí (vytvoří se tím lepší mozaika).
Krok 4: Pečeme při 170-180 °C asi 60 minut. Propečenost vyzkoušíme vpichem špejle, po vyjmutí musí zůstat suchá.
Zveřejněno 30. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrníčková tvarohová bábovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gw5J
Moje poznámka
Hrníčková tvarohová bábovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gw5J
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 7 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 18 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 19 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 5 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 5 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 5 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 5 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 5 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 6 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 6 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 7 hodinami
Tématické fráze:
hrníčková bábovka s tvarohem,
tvarohova babovka,
tvarohová bábovka hrnková,
tvarohová bábovka na plech,
bábovka jako od babičky tvarohová,
hrníčková babovka,
hrnkova tvarohova babovka,
recept na tvarohovou bábovku,
hrneckova tvarohova babovka,
tvarohová bábovka top recepty,
bábovka s tvarohem hrnickova,
hrníčková buchta s tvarohem,
hrníčková tvarohová buchta,
bábovka z tvarohu,
hrníčková bábovka video,
hrnková bábovka s tvarohem,
tvarohová hrnkova bábovka,
bábovka tvarohová,
tvarohova babovka s kakaem,
tvarohova bábovka recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
mléko,
tuk hera,
tvaroh,
vejce,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
kakao,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (25)
U tvarohového těsta je velmi důležité, aby všechny suroviny byly pokojové teploty. Já do něj dávám i 1 lžičku jedlé sody, která pomůže těsto odlehčit. Za mě je tedy recept v pořádku, jen bych příště dala klidně jen 2,5 hrnku mouky, aby bylo těsto ještě vláčnější. Ikdyž tedy já všeobecně to měření hrnky nemám ráda, je velmi nepřesné a často to dělá rozdíl i v řádu desítek gramů, což může být přesně důvod, proč se recept nepovede