Bramborové knedlíky - po bavorsku
Recepty na tyto bavorské bramborové knedlíky se liší region od regionu. Nicméně si tyto knedlíky získaly oblibu i u nás. Jsou jemnější konzistence a díky bramborové moučce i měkčí, což může někomu vadit, jiný to zase uvítá.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 224 kJ / 1 727 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,68 g |
| Tuky | 8,56 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 179 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 372,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, umyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme chvilku zchladnout.
Krok 2: Brambory prolisujeme do větší mísy.
Krok 3: Vidličkou rozdělíme na 4 díly a 1 díl dáme stranou.
Krok 4: Zbylé 3 díly smícháme s vejcem, solamylem a vypracujeme těsto. Poté zapracujeme i zbylé brambory.
Krok 5: Dáme vařit vodu na knedlíky a osolíme ji.
Krok 6: Z hotového těsta vytvarujeme koule o průměru 6-7 cm a vložíme je do vroucí vody. Vaříme 15 minut.
Krok 7: Hotové knedlíky vyjmeme z hrnce a podáváme třeba k zelí a pečenému masu.
Zveřejněno 20. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové knedlíky - po bavorsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgME
Moje poznámka
Bramborové knedlíky - po bavorsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgME
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 18 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 18 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 6 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 7 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 7 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 7 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 7 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 7 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Tataráček
magdalenka před 7 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 7 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 7 hodinami
Tématické fráze:
bramborové knedlíky se solamylem,
bramborový knedlík se solamylem,
bavorské knedlíky,
bramborové knedlíky recept,
bavorske chlupate knedliky,
bavorske knedliky recept,
bramborové knedlíky ze solamylem,
knedlíky se solamylem,
bramborové knedlíky z domácí pekárny,
bramborová moučka,
bavorský knedlík,
bramborovy knedlik z pekarny,
bramborové knedlíky,
solamylové knedlíky,
knedlíky bavorské,
nemecke knedliky,
německé bramborové knedlíky,
knedlik se solamylem,
bramborove knedliky se solamilem,
klöse recept
Suroviny:
brambory,
solamyl,
vejce,
sůl
Komentáře (32)
Inak v polsku sa robia tak isto, len sa nedava vobec vajicko (ale to je asi tiez podla oblasti a kazda rodina inak) ... a hovori sa im kluski