Postup přípravy
Krok 1: Hmotu rozdělíme na menší díly a ty obarvíme na požadované odstíny.
Krok 2: Poté uválíme z jednotlivách barev provázky, max. 1cm silné, které stočíme do velkého provazce a tento srolujeme zpět koule.
Krok 3: Vše znovu lehce stlačíme, aby se jedlotlivé provazce opět slepily (již nehněteme), poválíme po podložce do kompaktní koule a tu vyválíme do plátu. Čím budou provázky tenčí, tím jemnější bude mramorování.
Krok 4: Lze také např. stočit po menších svazcích 2-3 provázky a pak teprve více těchto již barevnách provázků srolovat dokupy.
Krok 5: Další možnost – pokud chcete jen jemné melírování základní barvy, např. na vodu, bude základní barva silnější provázek a okolo něj jen omotat tenký jiný odstín (tmavší či světlejší či oba), vše zase srolovat do koule a vyválet.
Krok 6: Bule-li melírování příliš hrubé a výrazné, můžete první plát opět stolovat do provázku, ten smotat do koule a vyválet opět. Možností je mnoho, pokaždé bude výsledek jiný. Chce to zkoušet a hrát si.
Krok 7: Z odkrojené části po potažení dortu lze po očištění od drobečků a případně kousků krému jen jednotlivé kusy zmáčknutím spojit k sobě a vyválet z nich ruličku, která se dává okolo korpusu na začištění spodního lemu – zachová si stopy melíru a bude korespondovat s potahem.
Zveřejněno 30. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melírování potahovací hmoty na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N71L
Moje poznámka
Melírování potahovací hmoty na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N71L
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 9 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 18 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená dýně
Agliooglio před 12 minutami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Ludmila B před 52 minutami
Jablečný koláč s karamelem
Nikijaho před 1 hodinou
Švestkový crumble
olgaja před 1 hodinou
Jednoduchý domácí chleba
Pavel1987 před 1 hodinou
Kyselica a řízky z růžovek
Kajkajak před 2 hodinami
Hraběnčiny francouzské brambory
Nebe1276 před 3 hodinami
Pomazánka z ricotty a sušených rajčat
katka.gregor@gmail.com před 3 hodinami
Nejrychlejší hřibová omáčka
KrisZaezemi před 5 hodinami
Kuřecí nudličky s ananasem
Libotovska před 6 hodinami
Tématické fráze:
potahovací hmota na dorty recept,
potahová hmota k2,
potahovací hmota na dorty,
potahovací hmota k2,
melírování marcipánu,
potahovací hmota ze sušeného mléka,
potahovací hmota,
potahová hmota varna,
potahová hmota z marsmallow,
potahovací hmota k2 recept,
potahovací hmota na dort,
navod na potahovaci hmota na dort,
marsmallow,
formix potahovací hmota na dorty,
mramorování potahové hmoty,
melirování,
melírovaný marcipán,
potahovací hmota varna,
potahovací hmota recept,
potahová hmota na dort k2
Suroviny:
hmota potahovací,
marcipán falešný,
formix,
bonbony,
potravinářské barvivo
Komentáře (10)