Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravský vrabec

Moravský vrabec je klasika restauračních hotovek. Ať je se zelím nebo s dušeným špenátem, vždy by měl mít typickou chuť, kterou mu dává tučnější vepřové maso, česnek, cibule a kmín. Nejčastěji se podává s knedlíkem, kynutým či bramborovým.

Hodnocení receptu je 5,0 (135×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

19. 7. 2008 12:24

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie11 957 kJ / 2 858 kcal
Bílkoviny179,36 g
Tuky219,88 g
Vláknina13,90 g
Cholesterol 600 mg
Sodík 564 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy37,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petr

17. 5. 2014 16:44

zítra jdu na to:yes:

Pavel

21. 1. 2014 23:05

A proto je na Moravě tak málo vrabců, když je to tak dobrý ;-)
... taky jsem se nechal inspirovat.
Chybí sice udaj na jeké množství masa jsou ty ingredience, ale my profíci si s tím poradíme :-D ... a ještě jeden důležitý detail podává se s dobrým pivem.

Pozdrav z Brna

people

14. 12. 2013 23:01

jak dlouho se to peče????? :-O

rebeka rebeka

16. 11. 2013 19:09

dnes z nádherného bůčku, se špenátem a bramborovým knedlíkem:-p;-)

aneta

18. 10. 2013 10:24

:-p tož je to dobréééé!!!

Margot_ka

29. 8. 2013 12:34

teda, paráda! povedlo se to na jedničku dokonce i mě - která jsem v životě nepřipravovala maso, protože na syrový sáhnout nemůžu, aniž bych se vyvrátila. Na to, že fakt neumím vařit je to nad očekávání luxusní :-)
pošmákla jsem si já i mimino v bříšku, dávám kladný bodík :-)

jarka skrobakova

26. 8. 2013 17:01

rebeka: No mňam, máš to nádherné a já mám na to velikou chuť Rebi :-p:-p:-K

rebeka rebeka

26. 8. 2013 16:56

na tohle jsem měla animo:-D:-D již delší dobu, dnes na tuhle vynikající klasiku konečně došlo:-p:yes: do pekáče jsem ještě přihodila králičí běhy a jako příloha bylo cuketové zelí a houskový knedlík, super jsem si šmákla;-):-p:-D:yes:
posílám bodík a foto;-):-)

tajnej

29. 4. 2013 11:03

jsem velice spokojený elice mmi chutnalo... něco tak dobryho jsem kurva důouho nežral....dávám lajk !;-)www.toprecepty.cz

rejči

9. 11. 2012 11:56

Tak teď jsme dojedli a opravdu jsme si pochutnali, delala jsem vrabce poprvé a měla jsem strach, že to zkazim, ale manžel hodnotil na jedničku. Díky smajlik smajlik

romca

5. 8. 2012 18:12

dobry napad jdu na to;-):yes:pak se ozvu....

Katerina Valigurova Katerina Valigurova

21. 6. 2012 14:02

tak tuhle baštu zbožňuju,a to jak se zelím,tak špenátem,tak bramborovou kaší-jdu na to :-p.....fotečky k poslintání :-D :yes:

KrissTinnaP

23. 5. 2012 16:27

Tak teď jsme dojedli a opravdu jsme si pochutnali, delala jsem vrabce poprvé a měla jsem strach, že to zkazim, ale manžel hodnotil na jedničku. Díky :yes: :-p

GURMÁN

3. 4. 2012 01:51

:-)ani s kélem to není špatný:-*

gurmán

3. 4. 2012 01:47

ve středu s bramborovou kaší maso co zbyde v pekáči s dušenou karotkou a hráškem

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: moravsky brabec vepřový vrabec - nejlepší recept vepřový vrabec vepřový vrabec recept moravští vrabci moravský brabec recept recept na moravského vrabce recept na moravské vrabce vrabci recept moravský brabec se špenátem recept moravský brabec video recepty moravský brabec pečení vrabci vepřový brabec se špenátem peceny moravsky brabec moravský vrabec se zelím moravské vrabce moravští brabci moravští vrabci recept recept na moravske brabce

Suroviny: plecko vepřové, bůček vepřový, sádlo, mouka hladká, cibule, česnek, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Moravský vrabec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxxp