Lečo s cuketou a hořčicí
Ideální způsob, jak využít sezónní zeleninu a obohatit svou spíž o domácí pochoutky. Připravte si zavařené lečo s cuketou a hořčicí a mějte vždy po ruce kousek léta ve sklenici. Ve dnech kdy nestíháte, přijde vhod.
Suroviny pro 1 dávka
6 sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 138 kJ / 989 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,80 g |
| Tuky | 7,30 g |
| Vláknina | 64,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 161 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 178,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme trochu oleje, pokrájenou cibulku na kolečka, krátce osmahneme a pak přidáme omytou zeleninu, na kostičky nebo kolečka, jak kdo má rád.
Krok 2: Provaříme, podusíme doměkka. Přidáme hořčici, sůl a chilli podle chuti.
Krok 3: Ještě vroucí dáváme do sklenic, zavíčkujeme a dáme dnem vzhůru.
Zveřejněno 16. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo s cuketou a hořčicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l83g
Moje poznámka
Lečo s cuketou a hořčicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l83g
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 2 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 11 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 12 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 13 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 14 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 17 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 17 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 17 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 18 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 18 hodinami
Tématické fráze:
zeleninové lečo s hořčicí,
zavarene lečo s cuketou,
recepty na domácí lečo s hořčicí,
co s velkou cuketou,
lečo s cuketou zavařování,
zavarovani s cuketou,
domácí lečo s hořčicí,
zavařené cuketové lečo,
cuketové lečo zavařené,
lečo s hořticí,
lečo s cuketou,
lečo s cuketou zavařené,
lečo z cukety zavařování,
zavařené lečo recept,
zeleninové lečo s cuketou,
zavařování leča s cuketou,
zavarujeme leco s cuketou,
recepty na domácí lečo s cuketou,
zavarene leco,
recepty zavarene leco s cuketou
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
rajče,
cuketa,
cibule,
hořčice,
sůl,
chilli
Komentáře (16)
Používám ho také na plátky masa: např. Krkovice, kuřecí, krůtí. Plátky osolím, opepřím, dám na pekáč nebo do remosky. Podle tučnosti masa pekáč předem vytřu tukem, ale někdy nedávám tuk , maso pustí samo. Po cca 1/2 hod. dám na maso lečo a dopeču. Je to velmi oblíbené 😋. Maso má výbornou chuť vzhledem k té hořčici. Lze také posypat strouhaným sýrem, ale to už je vydatnějši varianta.
Pozn. Drůbeží maso je dříve hotové, tak přizpůsobím délku pečení.
Přidávám foto. Velké množství leča jsem vařila v altánu v zavařovacím hrnci. Potom dnem vzhůru do vychladnutí.
Příloha- brambory v různé úpravě nebo rýže.
Ale asi bych to zavařila - na 3,5 kg zeleniny je malý kelímek hořčice + sůl, jako konzervanty, málo. Doma se mi časem sešly 3 "zavářecí" knihy různého stáří a všude je psáno, že sůl, cukr a ocet konzervují, a přesto je vše, včetně kečupů (které se vaří, a dlouho), zavařeno.
Berte to jako další názor z mnoha - bylo by mi líto práce i surovin, kdyby to "nevyšlo". A ta chvilka zaváření mě nezabije ani moc nezdrží
což je téměř stejné..taky jsem zvědavá a taky mi to moc chutnalo