Bramboráková pizza šumavská

ejajama Kuchař: ejajama

Doba přípravy: 1,5 hodiny 5-6 porcí Bramborová jídla 6 názorů

Suroviny

Bramborákové těsto:
brambory
hladká mouka
vejce
česnek třený nebo lisovaný
pepř
sůl
majoránka
Smaženice:
houby směs (čerstvé, mražené nebo sušené a předem namočené a vymačkané)
cibule (česnek)
mletý pepř
sůl
sádlo na vymaštění pekáče
nastrouhaný sýr
kečup
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Udělat klasické bramborákové těsto: Strouhané syrové brambory smíchat s vejcem, hrstí mouky, solí, pepřem, rozemnutou majoránkou a prolisovaným ( utřeným ) česnekem. Každý podle svého gusta.

  2. Do sádlem hodně vymaštěného pekáčku rozprostřít polovinu bramborákového těsta, dát péci cca 1/2 hodiny v rozpálené troubě cca 200 stupňů, až se těsto srazí a na povrchu trochu zezlátne.

  3. Mezitím si připravit na pánvičce houbovou směs, pokrájené houby podusit na osmahlé cibulce na sádle nebo oleji, někdo i na troše podrceného česneku podle Jana Wericha, opepřené, osolené, ALE BEZ VAJEC! Vydusit do polotuhé konzistence.

  4. Houbovou směs navrstvit na první část upečeného bramboráku v pekáčku, podél stěn nechat volnou mezeru a pak převrstvit druhou částí bramborákové směsi. Celé to pak dát do trouby dopéct při cca 200 °C asi 1/2 hodiny, než opět povrch zezlátne.

  5. Po naložení porcí na talíře je možné povrch šumavské pizzy pokecat kečupem, jak kdo má rád. Bramborákovou pizzu v pekáčku je možné posypat strouhaným sýrem a dát ještě krátce zapéct do trouby, než sýr se rozpustí, zapeče a zezlátne.

Poznámka

Toto je původní recept mého kamaráda K.Č., bohužel již mrtvého.

Množství surovin je třeba upravit podle počtu strávníků, množství hub, atd. Každý má svůj "zaručený" recept na bramborákové těsto, proto neuvádím detailní rozpis surovin.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramboráková pizza šumavská

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Dnes jsem pekla, s hlívou ústřičnou, v remosce - opravdu vyborna a syta bašta :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    U nás se to dělá pod názvem houbanec (né hubník, to je jiný pokrm) a přidává se navíc vopich, tedy libeček :-D:-D:-D, děkuju za připomenutí :yes::yes::yes:, Teri hezká fotka

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Veeeeeeeeeeľmi dobrééééééé :yes: Sme prejedení, ale spokojní. :-D:-D:-D Len je mi záhadou, kto zje zvyšok. :-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • ejajama ejajama(neregistrovaná)

    Inka1: Tak to vymyslel autor receptu. Bohužel, už to s ním nemůžu konzultovat :-//

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :-D To musí být dobrota. Ten název PIZZA mi k tomu moc nesedí, ale bramboráky můžu v každé podobě. :yes::yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

Tématické fráze: recepty z bramborákového těsta co z bramborakoveho těsta pizza z bramborákového těsta bramboráková pizza sumavska basta jak dopect mrazenou picu bramborova pizza šumavská pizza na panvičce top recept bramborákova pizza krakonošuv hubník recept co ty do bramborakoveho těsta bramborakova basta bramboráky a šumavská směs jidjo sumavska basta bramboráková pizza bez vajec syto na peceni pizzy jak navrstvit pizzu pica z bramborového těsta bramborákové těsto na pekáčku zaruceny resept na pizza¨

Zapomněl/a jsem heslo