Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové noky se špenátem slaninou a smetanou.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 10. 2011 20:30

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie1 956 kJ / 468 kcal
Bílkoviny7,40 g
Tuky27,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy16,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zuzule

14. 11. 2012 19:15

Právě jsem tuto "mňamku" dovařila, moc nám všem chutná :-*. Zapíjíme zbylým Chardonnay (a zbylo ho zaplaťpánbůh dost). Noky jsem též vařila zvlášť, ale byl to záměr - špenát (použila jsem mražené kuličky) se smetanou jsem ještě míchala nejen s noky, ale i se suchými makarony, které zbyly od oběda - není to špatné :-))
Díky za rychlý a velmi jedlý recept !!!

Alenka

28. 9. 2012 13:15

Míša: super! zkusim to :-)) ;-):-O:yes::-D:-p:-)

Jnany

27. 1. 2012 15:37

Míša: Nevím příjde mi to zbytečný vařit noky ve vodě a přidávat mouku. Noky se uvaří ve smetaně a rovnou to i ta smetana zahustí ;-) je to i rychlejší a víno tomu dodá tu pravou chuť..:-) zkuste to je to rychlá pecka :-K

míša

24. 1. 2012 13:46

Míša: zapoměla jsem na dochucení trochou soli. Podle chuti.:-8

Míša

24. 1. 2012 13:45

Já to vařím takhle:
Balení bramborových noků - polotovar
5 plátků angl. slaniny
2 větší stroužky šesneku
12% smetana
Balík čerstvého špenátu(Maj výbornej v albertu)

Do hrnce dáme vodu, osolíme jí 1 rovnou lžičkou soli a přivedeme k varu. Do vroucí vody vhodíme noky a vaříme. Když vyplavou na hladinu, vyjmeme je děravou naběračkou (NESLÉVAT). Špenát opláchneme a na hrubo nakrájíme, vhodíme do vody od noků a spaříme. Hned jak ztmavne a splaskne, tak ho slijeme do cedníku. Vrátíme do hrnce chvilinku restujeme a přidáme 1/2 kelímku smetany, Přihodíme 2 rozmačkané stroužky česneku, špetičku soli a osmaženou, na kostičky nakrájenou angl. slaninu. do zbytku smetany dáme 1 lžičku l. mouky a rozmícháme do hladka. Vlijeme do \"omáčky\" , 10 minut povaříme. Hotovou omáčkou přelijeme noky.. Může být i trocha strouhaného parmezánu navrch.

gabik

12. 11. 2011 20:07

Já mám ráda rychlovky:-p:yes:

Jnany

15. 10. 2011 17:30

Omlouvam se zapoměla jsem je napsat:-8 samozřejmě kupované polotvary.

ambrozinka

14. 10. 2011 10:07

Třeba se tu myslí kupované noky - polotovar, tak se tu nepíše o jejich přípravě.

cathleen cathleen (moderátorka)

14. 10. 2011 08:34

:-)) Jani, dooprav si receptík, prosím;-)

AniCiz

14. 10. 2011 07:35

:-Staky je marně hledám..

alena

13. 10. 2011 21:25

Název je bramborové noky ..., ale v surovinách o nich ani jediná zmínka:-O

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: noky se špenátem bramborove noky se spenatem bramborové noky špenatove noky bramborové noky recept recepty bramborove noky se špenatem recept noky se špenatem recept na bramborové noky recept bramborové noky bramborové noky dle babici špenát s noky špenátové noky se smetanou bramborové noky se slaninou recept na špenátové noky recepty bramborové noky gnocchi se špenátem a smetanou bramborové noky s listovým špenátem recept bramborové noky se špenátem bramborové špenátové noky recept na noky se spenatem

Suroviny: noky bramborové, olej olivový, česnek, cibule, slanina anglická, sůl, pepř, smetana na vaření, víno bílé, parmazán

TopRecepty.cz

Bramborové noky se špenátem slaninou a smetanou.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRE8