Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravá drážďanská štóla

Štóla je tradiční vánoční moučník pocházející z Německa, nicméně i u nás získává na oblibě. Kynuté sladké těsto plné sekaných mandlí, rozinek v rumu a kandovaného ovoce se může připravit i 3 týdny před Vánoci.

Hodnocení receptu je 4,3 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 170 min Doba tepelné úpravy: 60 min včetně doby kynutí

230 min (170 min příprava + 60 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

25. 11. 2011 10:15

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie24 459 kJ / 5 846 kcal
Bílkoviny81,53 g
Tuky252,80 g
Vláknina45,46 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 501 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy725,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pečeme 2-3 týdny před svátky, aby se krásně rozležela. Recept je z časopisu Katka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vinnia

7. 10. 2015 03:21

jenže němci to dělaj jen z nejkvalitnějšího zboží a ze sádla rozhodně ne...

senky senky

26. 11. 2011 09:02

:-p líbí se mi:yes::yes: i to "rozplácnutí":-D:-D každý rok peču tvarohovou od "Kluků v akci",dávám ji jako dárečky,vloni jsem pekla 10 kusů;-) letos vyzkouším i tuto a porovnám:yes::yes: pak dám vědět;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

26. 11. 2011 07:54

:-Kvypadá hezky a určitě je chutná.:yes:Jestli si, až ji rozkrojíte, vzpomeneš a vyfotíš řez, budeme rádi za fotečku - člověk si to hned lépe představí. Dávám bodík;-):yes:

AntoninZ

25. 11. 2011 16:43

Osvědčilo se mi nahradit čtvrtinu másla sádlem, tedy 150 másla a 50 sádla, upečená štola je vláčnější.:-)
A pak, cukrovat a másli střídavě, aspoň dvakrát, těsně před koncem pečení, ještě v troubě. Cukr udělá krásnou lehce křupkavou krustu.:-p

vybusna vybusna

25. 11. 2011 12:39

no...ale tieto drazdanske naozaj byvaju take, akokeby *roztecene*...aj ten spoj byva takto vidiet. Podla mna je ta stola v poriadku.....naviac ked je drazdanska, ktora vyzera velmi podobne...u mna je to za :yes:

Pavla

25. 11. 2011 12:27

Na fotce to vypadá trochu "rozplácnutý":-D, ale o víkendu jdu do ní :yes:

hudaska1 hudaska1

25. 11. 2011 12:01

finneta: tu mám v oblíbených, určitě také vyzkouším. Já mám ráda ty hutné německé a tahle je ji chuťově hodně podobná :-)

finneta

25. 11. 2011 11:57

recept zní dobře. ale u nás bych si jí musela nosit snad i do práce, jinak by mi jí sežrali.:-D u nás (dokonce i u tchýně) jednoznačně zabodovala ta od cathleen s omládkem. je úžasná a dá se hned jíst.:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pravá vánoční štola vánoční štola kluci v akci drážďanská vánoční štola tvarohová štola kluci v akci pravá vánoční štola recept recept na drážďanskou štolu nemecka stola německá vánoční štola vánoční štóla drážďanská vánoční štola německá kluci v akci vanočni štola řecept na německou štolu štola německá štola recept máslová štola máslová štola kluci v akci stola drazdanskastola dráždanská vánoční štola recept vánoční štola tvarohová kluci v akci

Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr, mléko, droždí, rozinky, rum, mandle mleté, ovoce kandované, marcipán, sůl, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Pravá drážďanská štóla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6z47