Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí steak "jedna báseň"

Steaky se připravují z nejkvalitnějšího masa, tedy z pravé nebo falešné svíčkové. Obvykle se upravují grilováním nebo pečením na pánvi. Na chutný a křehký hovězí steak už nemusíte chodit jen do restaurace. Zvládnete si ho připravit i sami doma

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby odležení masa

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby odležení masa)

30. 11. 2011 18:33

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 462 kJ / 2 501 kcal
Bílkoviny39,72 g
Tuky242,97 g
Vláknina9,36 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 1,08 g
Sůl2,94 g
Sacharidy35,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Poznámka :

Lehké propečení steaků: cca 2 minuty, střední propečení cca 4 minuty, úplné propečení cca 6 minut

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bahula Bahula

1. 12. 2011 00:23

Pěkný kousek masa :-p:-p:-p:yes:+

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

30. 11. 2011 23:26

:-D:-D snad nezkratoval pc ;-)Ivusa:

Bibinka Bibinka

30. 11. 2011 22:08

Ivi, ten flák masa je určitě pro mě;-);-) to miluju a je fakt, že jsem ho dlouho nedělala, naposledy z vepřové svíčkové, když se zabíjelo, ale byly to spíš proti tomuto hovězímu jen malinké dukátky.:-D Ivi dávám ti 8.bod:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

30. 11. 2011 21:34

;-);-)Fantom:

Eliza Eliza

30. 11. 2011 21:26

Tak pěknej vysokej biftek bych zbodla v každou denní - noční hodinu...:-p:-p

Fantom

30. 11. 2011 21:24

Koukam že mam konkurenci;-):yes:

Pajaska Pajaska

30. 11. 2011 21:24

:yes::yes:Přesně tak,maso z mladého býčka a nechat uležet!!Pak je to báseň.Já bych stejně jednou chtěla ochutnat argentinské hovězí:-*;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

30. 11. 2011 21:17

Kadlik:;-)

ivulinka ivulinka

30. 11. 2011 21:12

Krásný kousíček masa, který by mi moc chutnal:yes:

Kadlik Kadlik

30. 11. 2011 21:11

Když jsem poprvé slyšel, jak dlouho má "zrát" hovězí, aby bylo pro správnou kuchňskou úpravu, myslel jsem, že autor toho vyprávění je starší brácha Hanse Andersena... Pak jsem ochutnal, a párkrát zkusil nechat v lednici aspoň týden, nebo deset dní odležet. Je to opravdu poznat, a koupě dražšího masa se vyplatí. Nedávno mi místní "řezník" doporučoval kravské přední, z desetileté krávy, na tatarák. Prý je to levné...:-S... Tohle je fakt paráda, a pochoutka, do které se dá investovat!!!!

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

30. 11. 2011 20:38

sporinek: o.k, tak to přesně je, naučila jsem se steaky dělat z masa kvalitního, když jsem byla u dcery v Atlantě, tam jsem je měla každou chvíli a musím říci, že jsem je tady nikdy tak dobré neviděla,i co se týče velikosti porce medium, tak o tom e
se mi zde může jen zdát,myslím tím steak v restauraci;-) nedalo se to tam ani sníst:-K doma je to něco jiného:-K

sporinek

30. 11. 2011 20:09

BILKOVAI:hlavně je důležité mít kvalitní maso.bez něj je jedno jakou máš pánev,výsledek je "guma" bez chuti.maso na steak musí být několik týdnů dobře odleželé(vyvěšené).takže se u řezníka informovat o tom jestli je maso vhodné na steak.právě jsem měl australskou hovězí loupanou plec datum porážky 16/8/2011 a bylo opravdu vinikající.cena 190,-/kg chuťově,jemností a cenou nesrovnatelné s jakoukoliv "českou" svíčkovou.řekl bych,že 3/4 úspěchu je výběr dobrého masa,jinak se odradíš a zaplatíš za to moře peněz.bohužel 9z10ti řezníků nám prodává maso z kraviček,které není vhodné pro steak.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

30. 11. 2011 19:08

BILKOVAI: ano, díky, těžkou pánev jsem testovala na steacích, ale také s dozorem manžela:-K:-):-))

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

30. 11. 2011 19:08

:-)):-) díky Ivusa:

Ivusa Ivusa

30. 11. 2011 18:55

:-*krásnej stejček,dala bych si- na maso jó to my jsme.....ukládám a pošlu bodík.....slintám si na klávesnici tak doufám ,že si comp nevyzkratuju....:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí steaky příprava jak dlouho dělat steak hovězí steak hovězí steak recepty jak dlouho dělat hovězí steak hovězí steak recept příprava stejku hovezi steak priprava stejky hovězí recepty priprava hoveziho steaku příprava hovězího stejku jak dělat steak steak hovězí přední steak hovězí steaky příprava video steak z hovězí plece hovězí steak video steak z hovězího masa hovězí plec steak recept hovězí steak

Suroviny: steak hovězí, olej olivový, česnek, hořčice, máslo, kůra citronová, pepř čtyř barev, paprika sušená sladká, omáčka worcesterová, pepř mletý, sůl, vejce

TopRecepty.cz

Hovězí steak "jedna báseň"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7rn