Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 333 kJ / 1 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 56,19 g |
Vláknina | 0,03 g |
Cholesterol | 778 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 207,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kůry citronu/pomeranče si škrabkou na brambory seřízneme několik delších proužků, pokud možno bez bílé dužiny.
Krok 2: Odlijeme si cca 200 ml mléka.
Krok 3: Zbytek mléka dáme vařit společně se skořicí a citronovou nebo pomerančovou kůrou.
Krok 4: Metličkou si smícháme cukr, maizenu, žloutky a 200 ml mléka, mícháme dokud nemáme směs dobře promíchanou bez žmolků. Za stálého míchání nalejeme horké mléko na předcházející směs ze žloutků.
Krok 5: Dáme opět vařit na mírný oheň a vařečkou mícháme dokud krém nezhoustne. Poté vyjmeme z krému skořici a kůru.
Krok 6: Krém nalijeme do ohnivzdorných mističek a necháme vychladit.
Krok 7: Před konzumací posypeme vršek krému cukrem a flambovací pistolí ho roztavíme na karamel.
Zveřejněno 31. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Katalánský krém (Crema Catalana)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkEv
Moje poznámka
Katalánský krém (Crema Catalana)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkEv
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 17 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 10 hodinami
Krenex
dragomirac před 12 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 12 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 12 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 13 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 13 hodinami
Tématické fráze:
krem brule,
flambovací pistole recepty,
krém z maizeny,
catalanský krem,
španělský dezert,
katalánský pudink,
crem brule,
recepty s flambovací pistoli,
spanelsky flan,
pudink katalánský,
španělské dezerty recepty,
recept dity p. na krém brulee,
creme catalunia,
krém brule recept,
co je to maizena,
krém brüle pistole,
dita p creme brule,
flambovací pistole - recepty,
recept krem brule,
flambovací pistole recept
Suroviny:
mléko plnotučné,
žloutek,
cukr,
škrob kukuřičný,
skořice,
cukr
Komentáře (20)
Za 1. Crema catalana se nepeče v troubě a za 2. vždy obsahuje kukuřičný škrob, ve výjmečných případech hladkou mouku.
http://es.wikipedia.org/wiki/Crema_catalana
Jen asi budu muset kvůli dia změnit cukr aspoň na fruktozu, ale to by snad nemuselo být na závadu ne?Každopádně zkusím