

Plněné kuřecí s pikantní smetanovou omáčkou
Suroviny 8 porcí
- 8 kuřecích prsních řízků
- 8 x 1 cm sardelové pasty
- 8 kousků naložených sušených rajčat v oleji
- 2 ks nakrájených sušených rajčat na drobno
- 1 ks Parenice uzené (stačí malá)
- hrst hladké mouky
- 1/2 lžičky mleté sladké uzené papriky
- 1/2 lžičky kmínu drceného
- 1/2 lžičky mletých hořčičných semínek bílé hořčice
- trochu soli
- trochu mletého pepře
- olej (na osmažení masa)
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 cibule nakrájená
- lžíce másla
- 1 velký stroužek česneku rozetřený
- pár kousků Kaparů (z naložených rajčat)
- (olej z naložených rajčat)
- pár kapek Worcesterové omáčky
- masox
- 100 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa rozřízneme rozklepneme a potřeme každý plát 1 cm sardelové pasty, poklademe kouskem rajčete a parenice a sešpejlíme.
V mouce, do které jsme dali veškeré koření a maličko soli ( pozor sardelka a parenice jsou slané ), obalíme. Opečeme na troše oleje a vyndáme na talíř.
Přidáme olej ze sušených rajčat, máslo, plnotučnou hořčici, krájená suš.rajčata, kapary, cibulku a česnek a osmahneme.
Vrátíme maso, podlejeme vývarem a dusíme do měkka. Poté opět vyjmeme maso na talíř.
Zbylou mouku z obalení rozmícháme v trošce studené vody a tímto zahustíme omáčku. Provaříme cca 10 - 15 minut.
Dochutíme solí jeli třeba a Worcesterskou omáčkou příp. přidáme trošku hořčice.
Odstavíme a přidáme smetanu. Přecedíme.
Podáváme se šťouchanými brambory - uvaříme oloupané brambory se solí, slijeme a přidáme osmaženou cibuli na másle a vše rozšťoucháme.
Cibulka v bramborách krásně doplní nakyslost omáčky.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněné kuřecí s pikantní smetanovou omáčkou
-
Dana61:Asi ano,ale aby to tu náááhodou někoho nepohoršovalo.
-
Pajasko - výborné papání
a jen tak mezi námi, tak to první foto je lepší
-
Tak přidávám jinou fotku receptu.
To pro ty,co mají myšlenky úplně jinde.
-
Pajaska: recept je moc hezký. Nic si z toho nedělej, i takoví jsou někteří...
-
Pajaska: Neospravedlňuj sa, recept je krásny.
Úroveň niektorých užívateľov je vždy zrejmá podľa ich vyjadrení. -
Děvčata,děkuji.
Líp bych to nemohla napsat a obhájit.I když si nejsem jistá,že bych vůbec měla toto obhajovat.Kdo vaří ví,kdo ne, nemá cenu diskutovat.
Fotím mobilem a rovnou ukládám na Topky,nic neupravuji, i když bych asi měla,jenže nemám na to čas a moc mne to nebaví.
Navíc nemám vůbec výtvarné nadání a takové to fotooko.Ale dělám co můžu.Upravené fotky se mi moc líbí a obdivuji je,ale já na to nejsem. -
Saimi:ona není žádná sranda to nafotit tak, aby to vypadalo skutečně a chutně. já si kvůli uchování barev pomáhám fotoprogramem, jinak je to vsechno takový nijaký
-
tejaja:Naprostý souhlas.
-
Saimi: tééééda, prepáč, ale trocha silná káva
Teba doma neučili slušne sa vyjadrovať o jedle ? Varíš vôbec ?
Mám pocit, že tí, ktorí kritizujú vzhľad a farbu jedla, nevaria, len sa tak tvária. Nie každé jedlo je červeno-zelené, aby to ńa fotke dobre vyzeralo. Myslím, že má ísť o recept, nie o fotku, hoci o tom nie som presvedčená. Veľa receptov je chválených a bodovaných kvôli fotke, lebo to "pekne vyzerá". A ostávajú nepovšimnuté výborné recepty.
Ale skutočne všetko, čo doma uvaríme, je také pestré ?
Ak v tomto recepte je použitá smotana, už to je prepoklad lomených farieb. A teda pestrosť nebude. Alebo žeby sa použilo trocha olejových farieb, aby to vyzeralo inak ?
Recept je výborný a fotka zodpovedá receptu. Nie je to ilustračná fotka, ktorá sa tvári, že je podľa receptu, ale je autentická. -
Saimi:No holt hořčice ,smetana a rajčata,jakou bys chtěl barvu?Možná přidat trochu modrého barviva?
-
je to výborný.Ale na fotce to vypadá jako psí zvratky
-
Eli,ty taky? Já se z vás picnu.
Nakonec abych znovu vyfotila sakra.
-
Hezký recept
a ta šťávička vypadá moc fajnově
+3
-
Tak tento recept se mi fakt líbí a docela mě láká ho vyzkoušet. Podoba naservírovaného jídla mně také leccos připomněla
, ale není to to jediné
...takže posílám bod.
Vypadá to na jídlo, které bych přinejmenším ráda ochutnala.
-
Pajaska: