Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí

Jistě nám dáte za pravdu, že nejlepší koláčky jsou ty, které mají dostatek náplně. Naše varianta bez kynutí se rozplývá na jazyku a mizí dřív, než stihnou vychladnout. S těstem se velmi dobře pracuje a množství droždí se nelekejte, vážně není cítit.

Hodnocení receptu je 5,0 (81×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

17. 1. 2012 13:56

Suroviny pro 60 kusů

60 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie27 505 kJ / 6 574 kcal
Bílkoviny153,21 g
Tuky343,33 g
Vláknina28,35 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 725 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy682,79 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

A ještě něco jsem zapomněla ... kdo chce a má rád, přidá do tvarohu předem v rumu naložené rozinky.

A kdo je chce mít opravdu pěkné a ne takové šišoidy jako já, těsto rozválí a tvořítkem nebo vhodnou skleničkou vykrajuje kolečka, pak bude za hvězdu :-) ať se daří..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

24. 2. 2012 13:42

Nadenka! Dnes som tvoj recept zrealizovala. Dala som 600 g múky, ale iba 1,5 kocky droždia - napriek tomu mi cesto ožívalo pod rukami ako divé :-D. (A trochu viac oleja aj mlieka, tvarohu 500 g.) Mám ich 64 ks a sú úžasné!!!
Prikladám dôkaz - foto nedokonalé a tebe patrí veľká vďaka za skvelý recept aj lopatistický popis. :-K

Floridkaj

22. 2. 2012 06:36

Super recept, s testem se krasne pracuje a je to rychle. Pouzila jsem 2 sacky susenych kvasnic, jsem take na Floride a dostala jsem chut na ceske kolacky (kvasnice se daji koupit v Publixu, ale nechtelo se mi do obchodu). Naplnila jsem je makovou nadivkou (1hrnek maku, pul hrnku mleka, 4 lzice cukru, skorice, citronova kura, 2 pasky horke cokolady), a take tvarohovou (tvaroh, zloutek, vanilkovy cukr, 4 lzice cukru, rum, hrozinky). Kolacky vypadaji skvele, zatim jsem ochutnala jen ten tvarohovy nebot uz je skoro pulnoc tak si ten makovy schovam na snidani ke kave :-p. Davam bodik :yes:

rebeka rebeka

17. 2. 2012 16:12

Ewellina: a já za hezký komentář:-K jsem ráda, že chutnají;-)

Ewellina Ewellina

17. 2. 2012 15:28

Vařím peču smažím, ale tak výborné koláčky jsme měli poprvé, celý týden mě přítel a děti přemlouvají, že je zas upeču. Děkuji !!! za recept!!! :-K

evík

7. 2. 2012 22:24

Nejen že jsou na pohled krásné, ale jsou i vynikající, nemusím moc pracovat s kynutým těstem, tohle nemá chybu,posílám bodík a gratulaci za tak vynikající recept.:-p:-p:-p:-)):-)):yes::yes::-K

rebeka rebeka

31. 1. 2012 19:27

MartaU: moc mě to těší, že mají takový úspěch:-)
děkuji:-K:-)

MartaU

31. 1. 2012 19:00

Milá Rebeko,opět jsem dělala Vaše koláčky,ale už bez šlehačky,přesně podle receptu.Dělala jsem je v sobotu a nedožily neděle.V úterý jsem je dělala nanovo a vzala jako degust do práce.Všem kuchařkám chutnaly.Udělala jsem 80 ks.Mouky jsem měla asi přes 600 gr.Jinak váš recept jsem rozdala v kuchyni.Kolegyně říkala,že dorazí taky s Vašimi koláčky.Prostě měly úúúúspšch a proto ještě jednou děkuji

Merylas Merylas (moderátorka)

31. 1. 2012 11:57

Mam jen susene kvasnice: Všeobecně se uvádí, že 10 g čerstvého droždí se dá nahradit 1 lžičkou sušeného;-)

rebeka rebeka

31. 1. 2012 09:52

srettka: no, máš je teda parádní:yes::-K
se sušeným jsem neměla odvahu.. já raději čerstvé, ale jak vidno z fotky, tak pohoda:yes::yes:
díky moc:-K:-K:-)

srettka

30. 1. 2012 21:27

tak a je to spáchaný:-p:yes: bezva super špíca:-p jen ty moje se poněkud vzedmuli a některé nabrali podobenku beďárku...ale jinak výtečný, fakt:yes:
joo a použila jsem právě to SUŠENÝ droždí(2 pytélky po 7g jsem riskla) a v poho;-):yes: nechala jsem kvásek vykynout, jako by to bylo čerstvý a v pohodě. žádný problém. jsem plně spokojený heřman a jako důkaz přikládám fotěnky:-8
joo, měla jsem málo tvarohu, tak jsem pak dala jen povidla, vršek těmi povidly jsem do půle omázla a nabalila žmolkou-krásně to křoupe:-p
p.s. zase jsem já tur obecný užírala syrový těsto:-//:no:...vim to, že mi to nafoukne pytel s drůbkama a nedám si pokoj.. nu což, napojím se finiklem, pozřu hrst prdikulek a budu si říkat...nevnímám to, protože to není důležité:-))

rebeka rebeka

30. 1. 2012 21:12

Mam jen susene kvasnice::-(:-( já to nevím, promiň.. snad něktará zkušená, např cathleen, poradí;-):-):yes: na Floridě.. tam je asi trochu větší teplo než tady, že:-//:-?:-D:-D;-)

Mam jen susene kvasnice

30. 1. 2012 20:57

Ziji na Floride a jsem zvykla pouzivat susene kvasnice ... muzete mi prosim nekdo poradit kolik balicku mam tady pouzit???
DEKUJI!!!
Mirka

rebeka rebeka

30. 1. 2012 14:14

sssss: to mě moc těší:-);-)

sssss

30. 1. 2012 13:27

opravdu výborné, rychlé a jednoduché :yes::yes:

rebeka rebeka

25. 1. 2012 19:41

Štěpánka: doufám, že nezklamou;-) pak písni, jak to dopadlo;-):-)

1 2 3 4 5 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koláčky bez kynutí kolace bez kynuti kynute koláče kynuté koláčky bez kynutí kynuté koláčky kynuté koláče bez kynutí tvarohové koláče bez kynutí kynuté buchty bez kynutí překládané koláče koláčky tvarohové koláčky bez kynutí kynutý koláč na plech bez kynutí koláče kynuté kynutý koláč bez kynutí kolace z kvasnic bez kynuti koláčky kynuté koláče kynuté přes noc koláčky bez kvasnic překládane kynute těsto svatební koláčky bez kynutí

Suroviny: mouka hladká, mléko, olej, žloutek, droždí čerstvé, cukr moučkový, sůl, kůra citronová, rum, ořech muškátový, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, žloutek, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, povidla švestková

TopRecepty.cz

Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOGE