Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí

Jistě nám dáte za pravdu, že nejlepší koláčky jsou ty, které mají dostatek náplně. Naše varianta bez kynutí se rozplývá na jazyku a mizí dřív, než stihnou vychladnout. S těstem se velmi dobře pracuje a množství droždí se nelekejte, vážně není cítit.

Hodnocení receptu je 5,0 (81×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

17. 1. 2012 13:56

Suroviny pro 60 kusů

60 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie27 505 kJ / 6 574 kcal
Bílkoviny153,21 g
Tuky343,33 g
Vláknina28,35 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 725 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy682,79 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

A ještě něco jsem zapomněla ... kdo chce a má rád, přidá do tvarohu předem v rumu naložené rozinky.

A kdo je chce mít opravdu pěkné a ne takové šišoidy jako já, těsto rozválí a tvořítkem nebo vhodnou skleničkou vykrajuje kolečka, pak bude za hvězdu :-) ať se daří..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

17. 1. 2012 15:23

Nadenka, máš koláčky krásne, ako malované a popis krásne lopatistický...:yes:
Ja robím rada s kysnutým cestom, ale v príprave takýchto krásnych koláčkov mám medzery, vždy ich mám veľké a často neforemné... Prosím, po vytvorení koláčkov okamžite dať piecť alebo chviličku nechávaš na plechu?

senky senky

17. 1. 2012 15:15

Nadi, co mi to děláš:-K:-O tvarohový koláč a kafe, toť mana nebeská:-D:-D Mám tady podobné, ale ty přece jenom trošku kynou přes noc v lednici:-p dokážu si ale přesně tu dobrotu představit.:yes::yes: PS. vanilku mám zase já z Indonésie:-D:-D

rebeka rebeka

17. 1. 2012 15:07

pipre: ano, Jani..podobných je tu dost, ale totožný jsem nenašla;-) ať si každý vybere, dle chuti a vkusu každého soudruha:-8:-D:-D:-D
a děkuju:-K

chocolate: děkuji Orionko:-K;-) snažila jsem se, aby to bylo jasné i začátečníkům..sama nejlíp vím, jak vypadaly moje kuchařské začátky:-8:-D
a máš pravdu..vanilka je opravdu čerstvá..dovozená dcerou z Ugandy..a ta vůně..jo a ten muškátový oříšek, který je tam vidět i v obale:-D , ten je pro změnu z Indonésie..taky dcera..furt někde trajdá:-//:-D:-D:-D

Dana61

17. 1. 2012 15:04

rebeko - nádherné koláčky:yes::-D určitě vyzkouším, neboť nekynutá těsta z nedostatku častu velmi často používám a určitě nejvíce recept právě odtud z TOPEK, ale teď si nemůžu vzpomenout od které z vás omlouvám se ale - vím, že je tam stejně mouky, mléka, oleje, vejce celá, cukru stejně a 1 droždí a 1 prášek do pečiva a je perfektní:-p

chocolate chocolate

17. 1. 2012 14:44

Budu se opakovat Rebi, ale jsi cukrářka od Pánaboha.A souhlasím, že nekynuté tu sice jsou, ale recepty se poměrně dost liší, takže nemluvě o tom, že máš opět popis "procesu" bezvadně popsaný:yes:.+6
edit-nevidím náhodou na fotce čerstvou vanilku?

pipre pipre

17. 1. 2012 14:41

Jéj, tak já mám téměř shodný recept, jen bez muškátového oříšku a rum dávám do másla a potírám s tím upečené koláčky....cukr mám odměřený v kostkách (12 kostek, které pak v hmoždíři rozdrtím, ale je ho určitě víc, než dvě lžičky)...Také nedělám kvásek jako Irrenka, jen droždí utřu s cukrem a pak přidávám ostatní přísady :-) Ráda s těstem dělám, protože se nelepí na ruce a krásně v troubě nakyne. Chuťově jsou koláčky výborné. Záleží i na nádivce. Dávám bodík!+5

suslajda suslajda

17. 1. 2012 14:27

;-)ty jsou jen se zakousnout:yes::yes:bod č.4 letí:-*

Irrena Irrena

17. 1. 2012 14:04

Jak jinak, než je vyzkouším:yes::yes::yes::yes:Musí být výborné, mám podobný recept ale nedělám kvásek, tož to zkusím s kváskem;-)Máš boda jak hrom:yes::yes:

rebeka rebeka

17. 1. 2012 14:02

jirholu: páni..ty jsi pendolíno:-D:-D:yes: děkuju:-K:-K
já, bohužel, taky:-// jsem na něm přímo závislá:-8;-):-D

jirholu jirholu

17. 1. 2012 14:00

Krásné a voňavé koláče :-p;-) hned bych si dala - ujíždím na sladkém :-D +:yes:

1 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koláčky bez kynutí kolace bez kynuti kynute koláče kynuté koláčky bez kynutí kynuté koláčky kynuté koláče bez kynutí tvarohové koláče bez kynutí kynuté buchty bez kynutí překládané koláče koláčky tvarohové koláčky bez kynutí kynutý koláč na plech bez kynutí koláče kynuté kynutý koláč bez kynutí kolace z kvasnic bez kynuti koláčky kynuté koláče kynuté přes noc koláčky bez kvasnic překládane kynute těsto svatební koláčky bez kynutí

Suroviny: mouka hladká, mléko, olej, žloutek, droždí čerstvé, cukr moučkový, sůl, kůra citronová, rum, ořech muškátový, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, žloutek, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, povidla švestková

TopRecepty.cz

Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOGE