Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 550 kJ / 1 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,39 g |
Tuky | 8,72 g |
Vláknina | 24,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 310,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rX9B
Moje poznámka
Chléb z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rX9B
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 4 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Tématické fráze:
pečení chleba v remosce,
chleba v remosce,
chléb v remosce,
domácí chleba z remosky,
domácí chleba z remosky,
domácí chléb z remosky,
domácí chleba v remosce,
chleba pečený v remosce,
chleba pečený v remosce,
remosky,
domácí chléb pečený v remosce,
pečení domácího chleba v remosce,
stará remoska recepty,
chleb pečený v remosce,
domácí chléb v remosce,
remoska recepty,
domáci chleba do remosky,
recepty pro remosku,
remoska malá,
jak upect chleba v remosce
Suroviny:
voda,
cukr,
kmín celý,
sůl,
ocet,
mouka celozrnná žitná,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká,
droždí,
Komentáře (47)
Podle "vlastní" vypilované receptury a postupu peču už druhým rokem (od 11. 2021
Kynu po kile v ošatkách www.morex.cz/kategorie/ovalne-osatky/?page=1&rowfilter=true&&search=&prop=50L0000101:40X0000101
Mám starožitné remosky, tak jsem toto zkusil...
Kilo vykynutého těsta jsem po prohnětení rozdělil napůl, a nechal znovu vykynout na papíru v rem. miskách.
Přiklopil rozpáleným tělesem a pekl jsem 40 minut
Produkt byl OK, skoro podle mých představ, střídy v bochníčcích moc nebylo
Příště zkusím péci déle
maris:díky
http://www.toprecepty.cz/recept/3528-korpus---babo...
cathleen: no nic.. příště zvýším gramáž a bude to OK.. ale chuťově.. je výborný
Nevěděla jsem, že máš tu velikou remosku - řekla bych ti totéž, co maris. Ale - chlebík je moc hezký a že je placatější?
To, že je chlebík nižší, beru jako jediné, malinké, nutné mínus chlebíka z remosky. Ale chleba to je, chutná jako chleba a kůrku měl snad ještě lepší, než některý chlebík z trouby.
Merylas: nááhodou - slyším to ráda
příště udělám z dvojité dávky a bude tak akorát
Irrena: Irísku, ale mrkni na komentíky, lze upéci i v troubě
rebeka: Nadi,ten Tvůj vypadá hezky
nevydržela jsem, a pekla už včera v podvečer.. čtvrtku zblajzla jsem hned.. ještě byl vlahý
ale já ti to říkala
no, posuď sama.. jestli nabudeš dojmu, že mé foto odradí případné zájemce o realizaci tohoto chlebíku, písni, já foto metelesku smáznu
a děkuji za recept
btw...co ste mali debatu s maris...ja mam tiez z toho strach, ci to nebude prilis nizke....neroztecie sa to cesto po celej sirke remosky...ja mam tu velikansku...
Remosku už taky nemám
A nízký? Jaký si ho uděláš, takový ho budeš mít - bude stejný, když uděláš tu tlustou "placku" s průměrem 17-20 cm. Když zvýšíš gramáž, uděláš placku s větším průměrem. Teda, relativní placku. Měla před kynutím 3-4 cm, už přesně nevím. On i ten chlebík je nižší, ale to je daň za jistotu, že ho nespálíš o víko.
A chutnal tak, že i manžel, který je pečením rozmazlený (a všechno mu připadá jaksi samozřejmě "jedlý") ho moc chválil
do kurzu pečení se taky hlásím
ivulinka: klíďo ukážu, ale u nás
Já bych v té tvé ten chleba přece zkusila
já když dělám z většího množství tak ho nestačím ujíst,tak se mi zdálo,že toto by bylo akorát pro mne
bože, to je zase něco.. paráda, paní pekařinko
mám takovou stařenku..alumíniovou, ale snad to svede.. jak ne.. letí.. buďto ona.. nebo já