Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní přírodní šťáva k masu

Potřebujete udělat šťávu k již hotovému masu? Použijte suroviny, které budou po ruce, třeba i zmražené bylinky a konzervovaná rajčata. Připravenou šťávou lze použít i na narychlo osmahnuté kuřecí plátky, nebo rybí filé.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

2. 3. 2012 19:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie637 kJ / 152 kcal
Bílkoviny2,41 g
Tuky11,41 g
Vláknina3,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,08 g
Sůl5,10 g
Sacharidy8,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Potřebovala jsem udělat nějakou šťávu k již hotovému masu, které jsem vytáhla z mrazáku. Použila jsem suroviny, které byly po ruce, bylinky v mrazáku a byl opět oběd zase jinak. Plechovková rajčata se mohou nahradit sloupnutými čerstvými a bylinky dát podle chuti. Šťávu jsem nezahušťovala, ani nesolila, byla chutná, prostě akorát. Takto připravenou šťávou by se daly přelít i na rychlovku osmahnuté kuřecí plátky nebo i rybí filé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jarča D.

5. 8. 2013 13:27

miluška: Mohu poradit jak dělám šťávičku já a kolik chci. Když je maso upečené, přendám ho do mísy přikryji, aby moc nevystydlo. Zbylou šťávu vydusím na tuk, někdy, když chvátám tak tam trocha vody nevadí, popráším asi dvěma lžičkami hladké mouky a nechám v troubě až se začne trochu pražit (zvýším výkon tepla)na to naliji asi 1/2L studené vody a nechám v troubě provářet asi 20minut. Zkoušela jsem teplou, ale není to ono, občas promíchám. Když je ještě šťáva moc hustá přidám ještě vodu, aby vznikl tak zvaný soft, přisolím podle chuti, ale raději používám směs koření "VEPŘOVÁ PEČENĚ". Přidám, až když začnu dělat ten soft dřív ne má to úplně jinou chuť a lepší než, když jsem to pekla zároveň z masem. Snad tento odkaz najdete a šťávička se podaří. Přeji dobrou chuť!

miluška

19. 5. 2012 22:29

ženy chtěla bych se zeptat jak děláte šťávu ke knedlu,zelu a vepřu.mě jí vždy z masa zbyde troška,takže když ji odeberu a zahustím hl.moukou tak to manželovi nestačí a já nevím jak to udělat jinak.poraďte děkuji ;-)

mysulka mysulka

3. 3. 2012 10:38

:-p:yes::-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 3. 2012 09:49

senky:;-):-D:-DDěkuji:-K

senky senky

3. 3. 2012 09:47

Dobrých nápadů není nikdy dost;-):yes::yes: a vždycky je lepší pustit plyn s kastrolem na plotně:-K:-K +14

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 3. 2012 22:13

Jaruš,Evi;-)děkuji Vám:-K:-)

eva hubova eva hubova

2. 3. 2012 21:46

Co k tomu dodat, jen:-p:-p:-p:yes:11

zizala zizala (moderátorka)

2. 3. 2012 21:34

Dobře to vypadá. U nás hotové maso v mrazáku nebývá, většinou ho dělám jen tolik, aby se snědlo, ale třeba na těstoviny holkám a nebo, jak píšeš, k filé - mňam :-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 3. 2012 21:13

varilamyskakasicku:Ivuško,ale teď jsem naměkko;-(;-(tady z tohoto Tvého milého a vřelého komentáře:-K:-KMám Vás tady všechny moc ráda i Ty vaše milé komentíky:-*:yes:Jednak je pro mne radost,když vidím manžela s jakou chutí zhotovené jídlo baští;-)(ty jeho komentáře při focení ale raději uvádět nebudu:-O:-D:-D)no a také jsem moc ráda,když se zde mé nápady líbí a někdy příjdou vhod:-)
Všem moc děkuji:-K:yes::-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

2. 3. 2012 20:51

majda 2: souhlasím, Anička umí, ale hlavně umí skromně vše moc pěkně uvařit a výborně popsat do postupu a proto si ji moc vážím, i všech receptů od této naší milé kuchařinky:-K:-K:-)

majda 2

2. 3. 2012 20:26

Moc hezká a určitě chutná šťávička,:yes:Anička je velice nápaditá na chutná jídla!:yes::-p:-K+9

vseumel

2. 3. 2012 20:25

Hmmm, vypadá to parádně. Mě by se to líbilo teď v zimě k plecku. :-p:-D:yes:

suslajda suslajda

2. 3. 2012 20:10

;-)pěkná šťávička:yes::yes:+8

jarka skrobakova

2. 3. 2012 19:46

To je kráááása,foto nádherné, nejde nedat bodík:-O:-O:-K:-)):-)):yes::yes::yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

2. 3. 2012 19:37

Anna Kocikova: hezky napsaný citát, jinak moc krásná šťávička Aničko, opravdu pěkná
:-K:yes:;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šťáva k masu šťáva k masu recept šťáva pod maso stava na maso jak udělat šťávu k masu rychlá šťáva k masu šťávy k masu jak udělat štávu pod maso prirodni omacka k masu recept na štávu k masu přírodní šťáva štáva pod maso recept stava z masa jak udělat dobrou šťávu k masu stava k masu recepty jak připravit šťávu k masu dobrá šťáva k masu šťávička k masu stava na maso recept recept šťáva k masu

Suroviny: máslo, olej, cibule, žampióny, rajče loupané, rajče, omáčka chilli sladká, maggi, cibulka lahůdková, libeček, voda

TopRecepty.cz

Pikantní přírodní šťáva k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lD0M