Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy
Pečený cheesecake se základem z máslových sušenek a náplní z Lučiny a zakysané smetany, přelitý borůvkovou omáčkou, je skvělý svěží dezert. Recept překvapí jednoduchou přípravou, a přesto vypadá jako zákusek z luxusní kavárny. Ovoce můžete obměnit dle aktuální sezóny.
Suroviny pro 1 kus
forma o průměru 23 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 562 kJ / 4 198 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,04 g |
| Tuky | 286,05 g |
| Vláknina | 15,90 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 1,35 g |
| Sůl | 2,94 g |
| Sacharidy | 301,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušenky rozdrtíme v robotu nebo v mikrotenovém sáčku pomocí válečku na nudle nebo ploché strany paličky na maso. Sušenkové drobky smísíme s máslem roztopeným na plotýnce nebo jen povoleným při pokojové teplotě.
Krok 2: Směs rovnoměrně natlačíme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili pečicím papírem. Dáme na chvíli do ledničky zatuhnout.
Krok 3: Dále ušleháme vejce s cukrem do bělavé pěny, přimícháme Lučinu, několik kapek citronové šťávy a špetku soli.
Krok 4: Směs navrstvíme na sušenkový základ a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme 25 minut a vyjmeme. Teplotu v troubě zvýšíme na 210 °C.
Krok 5: Mezitím smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a po vyjmutí koláče z trouby ji rovnoměrně natřeme na povrch. Vrátíme do trouby na 5 minut.
Krok 6: Po upečení necháme vychladnout a uložíme na několik hodin do lednice (nejlépe přes noc).
Krok 7: Borůvky vložíme do kastrůlku, zahřejeme s trochou vody, přisypeme cukr a necháme probublat. V hrníčku rozpustíme lžičku solamylu v malém množství vody, rozkvedláme a nalijeme k vroucím borůvkám. Povaříme do hustoty omáčky.
Krok 8: Ztuhlý studený koláč krájíme na řezy a přeléváme horkými borůvkami.
Zveřejněno 10. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr8W
Moje poznámka
Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr8W
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 1 hodinou
Kakaové pusinky
Přidáno před 2 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vařená majonéza
SenBri před 3 minutami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 9 minutami
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 25 minutami
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 28 minutami
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 31 minutami
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 34 minutami
Ovesné banánové sušenky
Panova před 1 hodinou
Bezlepkové linecké
Hankali před 1 hodinou
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 2 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 2 hodinami
Tématické fráze:
cheascake,
borůvkový cheesecake recept,
cheesecake borůvkový recept,
borůvkový cheescake,
cheesecake s borůvkami,
cheesecake borůvkový,
borůvkový cheesecake,
cheesecake top recepty,
ovocný cheescake,
cheesecake recept s borůvkami,
cheas cake,
lehký cheescake,
recept na cheesecake s boruvkami,
borůvkový cheescake recept,
lahodný cheesecake,
borůvkový přeliv,
poleva na cheescake,
dezert s borůvkami,
jak se dělá cheescake,
cheescake z lučiny
Suroviny:
sušenky máslové,
máslo,
lučina,
vejce,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
sůl,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
borůvky,
voda,
solamyl,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (22)
El, ruku na srdce.. byla jsi v jejím věku jiná
A já se bojím, aby se neopařila, nepopálila, nebo neřízla, tak na ni koukám, hlídám ji a ona mě vyhání z kuchyně, že není malá a ať se jí do toho nehečmám... Tak většinou už naštvaná odejdu ("dělej si tu, co chceš") a jen čekám, kdy se ozve to pokorné "mami...", no a pak jí pomůžu, ona mě zase vyhodí a tak furt dokola.
Chtěla bych, abychom vařily spolu, ale to má potom pocit, že všechno dělám já a ona jen přicmrdává, tak ji v tom musím asi nechat vykoupat samotnou...
Ale recept mě nadchnul jednoduchostí i výsledkem, zkuste..
Rebí, ta moje forma má 23cm - klidně bych brala menší.
Líza zdědila geny po mamince... zřejmě
myslím, že i malinám by to tam slušelo
jenom dotaz: jak velkou máš dortovou formu
já mám obavu, že ta moje je příliš velká