Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy
Pečený cheesecake se základem z máslových sušenek a náplní z Lučiny a zakysané smetany, přelitý borůvkovou omáčkou, je skvělý svěží dezert. Recept překvapí jednoduchou přípravou, a přesto vypadá jako zákusek z luxusní kavárny. Ovoce můžete obměnit dle aktuální sezóny.
Suroviny pro 1 kus
forma o průměru 23 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 562 kJ / 4 198 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,04 g |
| Tuky | 286,05 g |
| Vláknina | 15,90 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 1,35 g |
| Sůl | 2,94 g |
| Sacharidy | 301,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušenky rozdrtíme v robotu nebo v mikrotenovém sáčku pomocí válečku na nudle nebo ploché strany paličky na maso. Sušenkové drobky smísíme s máslem roztopeným na plotýnce nebo jen povoleným při pokojové teplotě.
Krok 2: Směs rovnoměrně natlačíme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili pečicím papírem. Dáme na chvíli do ledničky zatuhnout.
Krok 3: Dále ušleháme vejce s cukrem do bělavé pěny, přimícháme Lučinu, několik kapek citronové šťávy a špetku soli.
Krok 4: Směs navrstvíme na sušenkový základ a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme 25 minut a vyjmeme. Teplotu v troubě zvýšíme na 210 °C.
Krok 5: Mezitím smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a po vyjmutí koláče z trouby ji rovnoměrně natřeme na povrch. Vrátíme do trouby na 5 minut.
Krok 6: Po upečení necháme vychladnout a uložíme na několik hodin do lednice (nejlépe přes noc).
Krok 7: Borůvky vložíme do kastrůlku, zahřejeme s trochou vody, přisypeme cukr a necháme probublat. V hrníčku rozpustíme lžičku solamylu v malém množství vody, rozkvedláme a nalijeme k vroucím borůvkám. Povaříme do hustoty omáčky.
Krok 8: Ztuhlý studený koláč krájíme na řezy a přeléváme horkými borůvkami.
Zveřejněno 10. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr8W
Moje poznámka
Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr8W
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hrášková rybí polévka a kapří hranolky
Přidáno před 12 hodinami
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 12 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 16 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 59 minutami
Guláš uherského grófa
PavelSt před 2 hodinami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 8 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 8 hodinami
Květákové placičky
Valis před 9 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 10 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 11 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 11 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 12 hodinami
Tématické fráze:
cheascake,
borůvkový cheesecake recept,
cheesecake borůvkový recept,
borůvkový cheescake,
cheesecake s borůvkami,
cheesecake borůvkový,
borůvkový cheesecake,
cheesecake top recepty,
ovocný cheescake,
cheesecake recept s borůvkami,
cheas cake,
lehký cheescake,
recept na cheesecake s boruvkami,
borůvkový cheescake recept,
lahodný cheesecake,
borůvkový přeliv,
poleva na cheescake,
dezert s borůvkami,
jak se dělá cheescake,
cheescake z lučiny
Suroviny:
sušenky máslové,
máslo,
lučina,
vejce,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
sůl,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
borůvky,
voda,
solamyl,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (22)
El, ruku na srdce.. byla jsi v jejím věku jiná
A já se bojím, aby se neopařila, nepopálila, nebo neřízla, tak na ni koukám, hlídám ji a ona mě vyhání z kuchyně, že není malá a ať se jí do toho nehečmám... Tak většinou už naštvaná odejdu ("dělej si tu, co chceš") a jen čekám, kdy se ozve to pokorné "mami...", no a pak jí pomůžu, ona mě zase vyhodí a tak furt dokola.
Chtěla bych, abychom vařily spolu, ale to má potom pocit, že všechno dělám já a ona jen přicmrdává, tak ji v tom musím asi nechat vykoupat samotnou...
Ale recept mě nadchnul jednoduchostí i výsledkem, zkuste..
Rebí, ta moje forma má 23cm - klidně bych brala menší.
Líza zdědila geny po mamince... zřejmě
myslím, že i malinám by to tam slušelo
jenom dotaz: jak velkou máš dortovou formu
já mám obavu, že ta moje je příliš velká