Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 144 kJ / 1 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,44 g |
Tuky | 112,46 g |
Vláknina | 13,05 g |
Cholesterol | 155 mg |
Sodík | 5,09 g |
Sůl | 12,30 g |
Sacharidy | 57,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Porce ryb očistíme, osušíme papírovou utěrkou do sucha, porce osolíme, pokapeme citrónem, posypeme kořenící směsí na ryby a necháme dvě až tři hodiny odležet v chladu.
Krok 2: Z mouky a z másla si uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným mlékem, poté ji rozšleháme, ochutíme a povaříme. Do hotové omáčky vmícháme 2/3 sýra parmezánu a promícháme.
Krok 3: Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku i zelenou nať, přidáme pokrájenou hlívu ústřičnou, kmín, pepř a sůl a nepatrně podlijeme a dusíme, dokud nejsou houby měkké a tekutina odpařená. Ryby obalíme v hladké mouce, zprudka je opečeme na oleji a poté přendáme do zapékací nádoby. Jednotlivé porce pokryjeme houbami, přelijeme omáčkou se sýrem a zapečeme vše v předem vyhřáté troubě. Před koncem zapékání posypeme vše připraveným sýrem a dopečeme do zlatova.
Krok 4: Vypneme a podáváme s bramborem nebo s pečivem.
Zveřejněno 13. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gratinovaný platýs
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6EY
Moje poznámka
Gratinovaný platýs
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6EY
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 8 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 10 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 13 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 14 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 5 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 7 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 8 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 8 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 8 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 8 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 8 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 10 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 11 hodinami
Tématické fráze:
limanda,
limanda recept,
platýz recept,
limanda recepty,
ryba limanda,
limanda obecná,
platýz recepty,
recept limanda,
platýz foto,
recepty limanda,
limanda obecná recepty,
limanda obecná recept,
recept platýz,
limanda ryba,
recept na rybu limanda,
recepty platýz,
platys,
ryba limanda,recept,
limanda platýz recept,
platyz
Suroviny:
citron,
koření na ryby,
mouka hladká,
hlíva ústřičná,
cibulka jarní,
olej,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sůl,
pepř,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (19)
Ivi receptík je hezký
Za recept
bravo, myško
Tak potichůnku, jo?