Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Rizoto" z tarhoni a drůbežího masa

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

14. 3. 2012 13:39

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 517 kJ / 602 kcal
Bílkoviny59,63 g
Tuky3,40 g
Vláknina5,96 g
Cholesterol 110 mg
Sodík 119 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy80,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaska Pajaska

15. 3. 2012 00:56

No já jsem tarhońu jedla,domácí.Vařila ji jedna známá,co má slovenské předky.Výborná věc.:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 3. 2012 22:43

tejaja: Terezko, tahle tarhoňa je bezvaječná a ta rýže..vypadá úplně jako rýže klasická, jen je malinko tmavší. Ještě jsem ji nezkoušela a vyfotila bych to, ale už je dost pozdě a dívám se totálně ubrečená na Modré z nebe:-S, kde se 12 letý statečný kluk sám stará o svou mámu. Takže si místo focení jdu dát kalvados;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

14. 3. 2012 21:48

tejaja: díky moc:-K

tejaja tejaja

14. 3. 2012 21:44

Jana Remkova: sociálne slabí dostávali výpomoc z EÚ, to sú tí s príjmom do nejakých 306 € . Dostávali múku a cestoviny. Rôzne. Kde ako.
Aké boli tie balíčky tarhone veľké ? Pretože u nás tarhoňa v 500 g balení stojí okolo 35 - 50 centov, závisí od toho, kto ju vyrába a koľkovaječná je. Bezvaječná je najlacnejšia samozrejme. Tarhoňa môže a nemusí byť bezvaječná, presne ako iné cestoviny.
Pod tými ryžovými cestovinami myslíš asi slovenskú ryžu, nie ?

nofrona

14. 3. 2012 21:42

:yes::yes:

tejaja tejaja

14. 3. 2012 21:38

varilamyskakasicku:
Tarhoňa je cestovina, sú to tie malé guličkyna obrázku. Môžeš ju nahradiť napr, slovenskou ryžou alebo inou drobnou cestovinou, lenže tarhoňa je tarhoňa.
:-D Ale máš možnosť si ju urobiť doma.
pozri http://www.toprecepty.cz/recept/2345-tarhona/;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

14. 3. 2012 21:21

Neznám tarhoňu, nevím, jaké to je?Tak bych mohla nějak jinak nahradit??;-):-K:yes:

Iriska Iriska

14. 3. 2012 18:26

Právě jsem se tě chtěla zeptat, kde že jsi u nás v Orlové sehnala tarhoňu. Já se na ni ptala od Ostravy, přes Bohumín, Havířov až po Karvinou. A ono to Slovensko. :yes::yes:+

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 3. 2012 16:12

LIDKA: No, vím, že se to dělá i tak. Ale nebyla jsem si úplně jistá. Příště vyzkouším tento způsob orestování na cibuli;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 3. 2012 16:06

Holky já jsem tarhoňu jedla taky poprvé v životě!:-D Včera mi ji dovezla kamarádka ze Slovenska 3 balíčky, jeden za 1 Euro;-)

petram:Ty rýžové těstoviny mi dovezla taky! Vypadá to úplně, jako rýže a prý to tam dostávají sociálně slabí zadarmo, že toho měli doma hodně. To jsme dopadli!:-(( Musím říct, že tarhoňa je super! Je to těstovina, ale lépe mi chutná.

Bibinka: Jak víš, zrovna těstoviny jím málokdy, ikdyž je jím;-). Hlavně bezvaječné a tarhoňa je bezvaječná;-) Podívám se na tu fotku;-)

LIDKA LIDKA

14. 3. 2012 16:03

Tarhoňu si necháváme vozit ze Slovenska,používám ji jako přílohu,místo rýže,taky si ji nejprve orestuji na smažené cibuli,pak stejný postup jak u rýže,je to pak super.

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 3. 2012 15:46

:-p+4:yes:

Mirka

14. 3. 2012 15:22

Ještě dodatek,tarhoňa se nejprve restuje(smaží)takže vše ostatní(těstovinová rýže a zavářkové kuličky)s ní nemají nic společného!

Mirka

14. 3. 2012 15:19

Originál tarhoňu běžně koupíte v Makru.Pětikilové balení stojí cca 80Kč.

petram petram

14. 3. 2012 15:05

Tarhoňu jsem v Čechách dlouho sháněla a dlouho marně. Pak jsem ji objevila úplně náhodou ve vietnamské večerce. Občas ji mají v Kauflandu u zavářek do polévky, nejmenuje se to sice tarhoňa, ale je to ona (drobné těstovinové kuličky).
Ještě přidám jeden tip - podobné "rizoto" vařívám z těstovinové rýže, ta je mnohem snáz k sehnání a přítel ho má moc rád, raději než pravé "rýžové".

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z tarhoňi tarhoni tarhoňové rizoto tarhoňa s kuřecím masem rizoto s tarhoňou salát z tarhoni recepty s tarhoni tarhoňa recepty tarhoňa recept slovenské rizoto pokrmy z tarhoni recepty z tarhoně recept z tarhoni recepty s tarhoňou tarhoňa tarhoňové rizoto s kuřecím masem recept s tarhoni drubeží rizeto jídla z tarhoni recepty z tarhoňy

Suroviny: těstoviny tarhoňa, paprika čerstvá bílá, rajče, cibule, hrášek mražený, směs zeleninová mražená, maso drůbeží, sůl, pepř mletý, olej olivový, sýr tvrdý

TopRecepty.cz

"Rizoto" z tarhoni a drůbežího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ggr7