Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 677 kJ / 1 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,88 g |
Tuky | 85,94 g |
Vláknina | 38,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 212 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 92,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší špalíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.
Jablka oloupeme, odjadřincujeme a nakrájíme na čtvrtky.
Králíka očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a naporcujeme. Krok 2: Porce masa vložíme do mísy a přelijeme octem a vínem, přidáme řapíkatý celer, mrkev, česnek, cibuli, jablka, 4 lžíce olivového oleje, bobkové listy a rozmarýn. Krok 3: Přikryjeme poklicí a vložíme do lednice, marinujeme do druhého dne.
Během té doby králíka otáčíme a promícháváme. Krok 4: Druhý den porce králíka osolíme, opepříme a opečeme na 4 lžících olivového oleje dozlatova. Krok 5: Opečené porce přendáme do pekáče, přidáme pasírovaná rajčata, marinádu se zeleninou a kořením a pečeme v troubě doměkka.
Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Já jsem nepodlévala, nebylo potřeba.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.
Jablka oloupeme, odjadřincujeme a nakrájíme na čtvrtky.
Králíka očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a naporcujeme. Krok 2: Porce masa vložíme do mísy a přelijeme octem a vínem, přidáme řapíkatý celer, mrkev, česnek, cibuli, jablka, 4 lžíce olivového oleje, bobkové listy a rozmarýn. Krok 3: Přikryjeme poklicí a vložíme do lednice, marinujeme do druhého dne.
Během té doby králíka otáčíme a promícháváme. Krok 4: Druhý den porce králíka osolíme, opepříme a opečeme na 4 lžících olivového oleje dozlatova. Krok 5: Opečené porce přendáme do pekáče, přidáme pasírovaná rajčata, marinádu se zeleninou a kořením a pečeme v troubě doměkka.
Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Já jsem nepodlévala, nebylo potřeba.
Zveřejněno 9. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík (dar) z Koryčan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXwW
Moje poznámka
Králík (dar) z Koryčan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXwW
Nejnovější recepty
Řecký salát z okurek
Přidáno před 2 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 6 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 21 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno 20. 7. 2025 11:00:02
Letní dort s tvarohem
Přidáno 20. 7. 2025 10:28:25
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
veronika_straka před 43 minutami
Budapešťská pomazánka
83spacir před 44 minutami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
ricci před 59 minutami
Francouzské řízečky
parisn8 před 1 hodinou
Třešňový sirup
Libotovska před 3 hodinami
Opilá pomazánka Vlasty Buriana
Horyna77 před 3 hodinami
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 11 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 14 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 14 hodinami
Grilovaná krkovička
Merylas před 16 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty,
dort králík foto,
koryčany rajče,
králík recept,
recepty z králíka,
králík dar,
králík dar k,
dort od áji,
rajče koryčany,
králik-rcp,
králik-rcp,
top recepty kralik,
korycany brambory,
králik po pytlácku,
cukroví koryčany,
micacek rajce,
korycany maminy foto,
pasirovany kralik,
jablka pro králíky?,
jak králíka odblaníme
Suroviny:
králík,
ocet,
víno červené,
celer řapíkatý,
olej olivový,
mrkev,
jablko,
cibule,
česnek,
bobkový list,
rozmarýn čerstvý,
pasírované rajčata,
sůl,
pepř
Komentáře (22)
Tak díky za všechny ty bezva recepty a krásná fota.
ale přesto moooc děkuji
Málo platné, rcp posuzujeme i okometricky, a ty Vaše jsou na 1.stránky kulinářských magazínů. Tak ještě jednou díky.
velehory tvořím trychtýřem.. když chci jen malý krtinec
Bibi, díky
všem moc děkuji
Irrena: to děkuji, ale na isindy nemám, mít nebudu.. vařím a fotím, jak umím, na Ivču fakt nemám.. ale dobré to bylo, to jo
Tak teď nevím
Koryčany, prásknu to Áji
Jenom, Rebi, nepatří tam z Koryčan
Já dnes dělám králíka na bylinkách,příště zkusím tento recept