Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chlebík

Domácí voňavý chléb s křupavou zlatou kůrkou je čím dál oblíbenější. Příprava není složitá, ale vyžaduje dostatek času. Tento pšeničný chlebík s žitnou moukou kyne 12-18 hodin, ale rozhodně stojí za to čekání.

Hodnocení receptu je 5,0 (55×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby kynutí

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

20. 4. 2012 20:33

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie14 748 kJ / 3 525 kcal
Bílkoviny102,25 g
Tuky14,13 g
Vláknina44,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy724,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

akras-42

6. 11. 2012 20:41

super recept rychlí a jednoduchý ,mám vyskoušeno,akorád ted skusím dvojitou dávku na větší hrnec,tak uvidíme jestli bude taky ok....:-p,tak dvojita davka a vetší hrnec /nic moc/vracím se k původnímu receptu ten je super.dělám k tomuto chlebu solené máslo s pažitkou /zabalím do válečku v alobalu/a nepotřebujeme ani šunku na chleba/ač i šunku si dělám svojí/:-D

eifel

4. 11. 2012 14:30

Tak jsem vcera o pol noci zadelal testo a dnes v poledne upekl chlebik . A .............. bomba , super , nadherne se vyklopil a kurka ? perfektni .no z cerstvym maslem a bilou kavou jsem sporadal uz pulku hahhaha , moc diky ze recept . Bydlim u luxemburskych hranic a sousedka uz bude delal taky jupiiiii

Lenka

7. 10. 2012 11:05

Vaňková Lenka: Ještě jsem zapoměla, že místo půl lžičky droždí, dávám půl sáčku, hrnek mám o obsahu asi 300ml.

Vaňková Lenka

7. 10. 2012 11:03

Tento chleba peču už 4 měsíce. V obchodě nekupuji. Je výborný, nemá chybu. Jen ho peču 30 minut na 200°C pod pokličkou a dalších 30 minut na 200°C bez pokličky. Důležité je opravdu řádně rozpálit kastrol. A ještě jeden poznatek, po nakynutí už NEMÍSÍM, jak je těsto nakynuté, tak ho vyklopím do kastrolu. Dobré je přidat osmaženou cibuli a nebo krájené škvarky. Lenka

Irrena Irrena

24. 4. 2012 16:25

Dneska ve 3 ráno jsem zadělal na tento chléb, s hrůzou jsem zjistila že jsem místo žitné chlebové dala pšeničnou, takže bude světlý:-8:-8:-8Za chvíli ho šoupnu do trouby, už se mi rozpaluje kastrol:yes:

Pajaja

21. 4. 2012 15:25

Nooo, chlebík je pěkný, jen bych podotkla, že ty je to úplně stejný chléb jako ten "Domácí chléb bez hnětení". Když existují podobné recepty, tak myslím, že je to vpořádku, ale dávat sem naprosto totožný, tak v tom nevidím žádný smysl. :-S

Bibinka Bibinka

21. 4. 2012 13:58

lenka0:chlebík je vážně pěknej-moc se ti povedl-jen bych chtěla ještě vidět průřez;-) jinak dávám 9.bod:yes:

petrzelka

21. 4. 2012 12:42

Krásně se ti povedl:-K:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 4. 2012 01:03

Chlebík je moc hezký:-p:yes::-KA nic si z toho nedělej-mě tady kolikrát taky rvou podobné receptíky;-)a o tom tyto stránky jsou-vaříme,pečeme:-p;-):-)

jana

20. 4. 2012 21:53

chleba jsem pekla dvakrat,ale bohuzel nikdy se mi nepovedl,kurka dobra krupava,ale byl jak placka pritom jsem delala vse podle postupu kde jsem udelala chybu nevim.

jahoda jahoda

20. 4. 2012 21:26

lenka0: Lenko, nic si z toho nedělej, je tady už tolik chlebíků, že ani není pomalu není možné při vyhledávání najít stejný recept:-) Většinou ho přidá autor stejného receptu (si myslím).
Čím více receptů, tím větší chaos ve vyhledávání:-//
Máš ho pěkný, do toho se mi pořád nechce, protože jednak nějak nemám potřebu si pořizovat pekárnu a jednak kupuji každý den 1/2 čerstvého chleba a bez práce:-*
Jsem asi lenoch, ale jsou jiné práce okolo domku+zahrady + zaměstnání a mám pocit, že, pokud bych chtěla mít vše domácí, tak bude ze mne otrok
Moc se Ti povedl :-K:yes:

lenka0

20. 4. 2012 21:14

nevěděla jsem o tomto receptu,že je na těchto stránkách,dostal se mi náhodou, sestra poslala fotku chlebu krásně vykynutého,chtěla jsem recept a odkud ho má,řekla,že nějaká ženská z práce jí ho dala,tak jsem se chtěla podělit o skvělý recept,ať ho vyzkouší co nejvíce kuchařek,ala jak vidím nebyl to nejlepší nápad .Omlouvám se .Už se tak nestane.

rebeka rebeka

20. 4. 2012 21:05

helenabedn: toť otázka;-):-!:-D;-)

helenabedn

20. 4. 2012 21:00

proč někdo přidává ten samý recept, který očividně musí mít odsud??!!

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí chlebík vecerni chlebik recept večerní chlebík domácí večerní chlebík chlebík večerní chleba recept recept na večerní chlebík domaci chle večerní chlebík recepty večerní chléb recept recept na vecerni chleba recept na domácí večerní chlebík domácí večerní chléb hruška katalog od 22. 9. večerní chléb domaci chlebik bez kynuti domácí chlebík bez hnětení domácí večerní chleba hnětač těsta pro domácnost prima rano hruska

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, mouka polohrubá, kmín celý, sůl, ocet, voda, droždí sušené

TopRecepty.cz

Domácí chlebík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WmYo