Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 441 kJ / 1 539 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,69 g |
Tuky | 12,38 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 227 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 302,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z výše uvedených surovin vypracujeme hladké těsto.
Krok 2: Rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu necháme světlou a do druhé přidáme kakao (nejlépe pravé Holandské) a zapracujeme. Poté dáme obě těsta tak na hodinu do mrazáku.
Krok 3: Až bude těsto dokonale zmrzlé nastrouháme nahrubo (nejprve tmavé).
Krok 4: Tmavé těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech.
Krok 5: Na těsto rovnoměrně rozetřeme tvaroh.
Krok 6: Následně nastrouháme světlé těsto a rozložíme na tvaroh.
Krok 7: Takto připravené dáme do předem rozehřáté trouby a pečeme do zrůžovění.
Zveřejněno 12. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Strouhaný dvoubarevný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1EwP
Moje poznámka
Strouhaný dvoubarevný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1EwP
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 22 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 22 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 22 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 44 minutami
Jablková pomazánka
Merylas před 1 hodinou
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 1 hodinou
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 1 hodinou
Květáková polévka II
Kajkajak před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
schierl před 1 hodinou
Pomazánka s restovaným pórkem, šunkou a Hermelínem
schierl před 1 hodinou
Jablkový závin z listového těsta
Iliis před 1 hodinou
Broskvový kompot
Sbotka před 3 hodinami
Tématické fráze:
dvoubarevný koláč,
strouhaný koláč,
dvoubarevný strouhaný koláč s tvarohem,
dvoubarevný koláč s tvarohem,
dvoubarevný strouhaný tvarohový koláč,
dvoubarevny tvarohovy kolac,
strouhaný zmrzlý koláč,
střapatý koláč,
strouhaný dvoubarevný kolac s tvarohem,
dvoubarevny strapaty kolac,
dvoubarevny tvarohovy kolac strouhany,
zmrzly kolac,
zmrzlý strouhaný koláč,
dvoubarevny moucnik,
top recepty strouhaný koláč,
koláč z dvoubarevného těsta,
tvarohový dvoubarevný koláč,
strouhany kolac ze zmrzleho testa s tvarohem,
koláč ze zmrzleho těsta,
strouhaná dvoubarevná buchta
Suroviny:
máslo,
vejce,
mouka polohrubá,
mléko,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
tvaroh,
cukr vanilkový,
cukr krystal
Komentáře (4)
Já ho dělám na menší pekáček o rozměrech 40x20
Mám ještě jednu otázku, na jak velký plech těsto strouhat?