Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatební vdolečky (koláčky)

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 5. 2012 23:51

Suroviny pro 110

110

Nutriční hodnoty

Energie35 732 kJ / 8 540 kcal
Bílkoviny164,59 g
Tuky438,51 g
Vláknina38,00 g
Cholesterol 2,88 g
Sodík 350 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy964,86 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

20. 6. 2012 18:24

Peťka: jednoznačně ANO, bacha jen aby to nnepřišlo do droždí a špetku smaozřejmě

Peťka

20. 6. 2012 18:18

spagetka: Sůl podrtuhje sladkost:-? No toto je kynutý tsk dát sůt nebo ne:-?

spagetka spagetka

20. 6. 2012 18:13

Peťka:V jakémkoli sladkém pečení má být špetka soli, podtrhuje totiž tu sladkost, bacha, u kynutého ne do droždí, vedle!!!!

Peťka

20. 6. 2012 17:52

Irrena:No nevím proč, ale mamka mi to taky říkala, dej tam trochu soli, proč ta sůl tam má být v tom kynutým:-?

Irrena Irrena

20. 6. 2012 17:41

To je zase debata:-O:-O:-OPeču od svých 20ti let, takže peču 45 let a bez soli si nedovedu představit,vlasně dovedu, jednou maminka zapomněla dát do vánoček sůl a nedaly se jíst:no::no::no:

dádule

20. 6. 2012 17:09

Nechápu, o čem se tu dohadujete! Autorka receptu snad nejlíp ví, jak má její recept vypadat :-S Až budete psát svůj recept, dejte si tam soli klidně kilo.. Já nevim, že je tady pořád tolik rádoby radilů a chytrolínů :-((

zizala zizala (moderátorka)

21. 5. 2012 18:26

Haribacek: Ty zase bez urážení přijmi jiný názor;-) Kynuté těsto bez špetky soli prostě nechutná správně, to Ti potvrdí každý, vyučený i nevyučený, pekař a cukrář. Nevím, kde se maminka učila, ale klidně si nalistuj nějaké odborné stránky o pečení nebo se zeptej někoho jiného, když nevěříš nám. Já vím, že se říká, že maminka má vždycky pravdu, ale je mi líto, v tomto případě pravdu nemá ;-) Já netvrdím, že to tak nelze udělat, jen je těsto bez soli, no, jalové :-/

Haribacek Haribacek

21. 5. 2012 18:15

fb.lib:Zas tak hloupá nejsem, maminky jsem se ptala, nikdy tam sůl NEDÁVÁ!!! A připomínka, třeba už svobodná nejsem:D Recepty sem budu vkládat, sama vím co do nich patří, a nepotřebuji tu vést pak bezduché debaty o soli:D (bez urážky, jen tyhle buchty dělávám už celkem dlouho...) Krásný den...

fb.lib fb.lib

21. 5. 2012 17:54

Haribacek:No vidíš koláčky se opravdu do štamprdlátek nedávají to je pravda ale dávají se do papírových košíčků a podle fotky by se Ti tam vešli 4 nebo 5.Takto velký se dělají rohové a ten je pro svobodné a měli by je jíst pod stolem.Co se týče soli tak ta je nad zlato a bez ní to musí být opravdu dobrota,to už vařili v jedny pohádce bez soli.Zeptej se raději maminky a pokud je pekařka tak Ti vysvětlí proč by tam měla být sůl.Přeji Ti hezký den a spoustu dalších dobrých receptů.;-):-K

Haribacek Haribacek

21. 5. 2012 16:37

zizala:Ani jednou tam moje mamka, která je vyučená pekařka nepřidala sůl a v receptu prostě není a nedáváme jí tam!! Pište co chcete ale i bez té špetky soli jsou buchty hned pryč:)

zizala zizala (moderátorka)

21. 5. 2012 12:54

Haribacek: Špetka soli patří do každého sladkého těsta, kde je mouka - zvýrazňuje chuť. Do šlehaných moučníků to někde zvykem není, ale je to lepší. Do kynutých těst je to téměř nutnost ;-)

Haribacek Haribacek

21. 5. 2012 12:38

fb.lib: V receptu sůl nemám a nepřidávám ji. Jinak bych neporovnávala, každý dělá koláčky jinak, my takto a vy tak...U nás jich z téhle dávky děláme 110 větších. Nepotřebujeme je dávat do štamprdlátek:)

fb.lib fb.lib

21. 5. 2012 12:24

Sůl by tam měla patřit.Navíc z 1kg mouky se dělá 230 až 250 koláčků.Správný svatební koláček by měl zapadnout do velkého štamprdlete.

Jiřička

21. 5. 2012 11:38

Mám dojem, že autorce receptu vypadla sůl nebo se těsto vůbec nesolí? DOTAZY: č. 1 když těsto přemíchám nechává se ještě kynout nebo po přemíchání mohu dělat hned koláčky? č. 2 koláčky zabalit do kuličky nebo uvázat jako klasický koláček. Děkuji. Jinak recept se mi moc líbí a určitě ho vyzkouším.

fb.lib fb.lib

20. 5. 2012 21:01

U nás to jsou posvícenské nebo pouťové koláčky a říká se jim BEDNAŘÍKY.Plní se tvarohem s rozinkami.:yes::yes::yes::-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svatební koláčky recept dobré svatební koláče převalované koláčky svatební vdolky svatebni kolacky svatební koláče recepty bednaříky svatebni kolacky prevalovane převalované svatební koláčky převalované svatební koláče recept svatební koláčky se sádlem svatební koláče recept svatební převalované koláčky převalovane vdolky svatební koláče top recepty koláčky se sádlem převalovane svatební koláče svatebni kolace prevalovane dobre svatebni kolacky recept na bednaříky

Suroviny: mouka polohrubá, žloutek, cukr moučkový, cukr krupice, máslo, mléko, droždí, mouka hladká, cukr moučkový, máslo

TopRecepty.cz

Svatební vdolečky (koláčky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L07w