Tykvový prívarok

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 17 názorů

Suroviny

1 tykev
1 cibule
kopr
sůl
mléko (smetana)
1 lžice hladké mouky
cukr
ocet
olej
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu nastrúhame na hrubšie a dlhšie hranolčeky na špeciálnom strúhadle.

  2. Na troške oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme tekvicu, kôpor, osolíme, troška podlejeme vodou a 10 min podusíme. Tekvica sa nesmie rozvariť, rezance musia ostať celé.

  3. Zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku a troška povaríme.

  4. Odstavíme, ochutíme cukrom a octom na sladkokyslo.
    Podávame so zemiakmi a volským okom, klobáskou na cibuľke a paprike alebo kúskom mäsa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tykvový prívarok

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Rasto, u nás sa strúhala tekvica vždy na takéto hrubšie dlhé rezance. Doma sme mali na to špeciálne strúhadlo. Potom to dlho nebolo u nás dostať, až nakoniec po revolúcii som si strúhadlo doniesla z Rakúska. Teraz už by sa to skôr našlo:-D:-D

    Odpovědět

  • Rasto Rasto(neregistrovaný)

    tekvicovy privarok vyzera velmi chutne osobne tento pokrm mam velmi rad len ja som tekvicu struhal na jemno urcite vyskusam aj tento uvedeny recept co najskôr:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: tekvicovy privarok privarok cuketovy privarok tekvicovy privarok recept tekvicovi privarok dynanka tykvový olej recept tekvicový prívarok dynovy privarok tekvicový prívarok z maslovej tekvice co je privarok recept na tekvicovy privarok tekvicovi privarok recept burgan ripa tekvica prívarok privarok z maslovej tekvice tekvicový prívarok s mäsom najlepsi tekvicovy privarok tekvica na smotaně jak uvarit tekvicu

Zapomněl/a jsem heslo