Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské kostky

Jednoduché a lahodné řezy inspirované slavným pařížským dortem. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný kakaový korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou a vykouzlí úsměv na tváři nejen milovníkům čokolády.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

14. 9. 2008 20:00

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 798 kJ / 4 254 kcal
Bílkoviny95,34 g
Tuky152,18 g
Vláknina39,50 g
Cholesterol 789 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,79 g
Sacharidy606,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Velikost sklenky na odměřování vyberte podle toho, jak velký plech máte. Na plech 30x40 cm stačí 2 dl sklenka ( 1 skl. = tj. 120 g mouky nebo 170 g cukru). Je lepší, když těsto není příliš vysoké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

22. 1. 2012 11:33

Moje maminka to také tak dělala...;-)

Hella Hella

22. 1. 2012 11:25

srettka: ano, my "dříve narozené" jsme takhle kdysi vyráběli "šlehačku", protože ta byla nedostatkovým zbožím. Já vůbec do ničeho 100% tuk nepoužívám, ale tady je ho třeba. Ale v cukrárnách se používá běžně, naopak pravou šlehačku najít na kupovaných zákuscích je vzácnost.

srettka

22. 1. 2012 11:20

Markéta:a co je slehacka? to je mlecny tuk. mleko je ho zbaveno. maslo je koncentrovany mlecny tuk-smetana. co tedy vznikne spojenim odstredeneho mleka a masla? smetana. tak kde je problem? ? ?
p.s. joo a ten tuk je tam pro pevnejsi konzistenci;-)

srettka

22. 1. 2012 11:12

to mleko s maslem mi pripomelo, ze se tak delavala drive doma slehacka, kdyz nebyla tak casto k dostani;-) a s tim 100% tukem. . .tomu se ted rika myslim tezka pariz. pouzila jsem na dort manzelovi a chutnalo mu. nasla jsem to cukrarskem webu a spokojenost. takze tenhle rezik bude mnamka:-p:yes:

Hella Hella

22. 1. 2012 10:28

Markéta: Nevím, čím si zrovna tento můj recept vysloužil takovou míru vaší nespokojenosti, kterou jste projevila snůškou nenávisti a urážek zdejších uživatelek. Tento velmi často v mnoha časopisech publikovaný recept jsem kdysi objevila na Recepty.cz, kde měl několik set (!) kladných hodnocení. Proto jsem ho před několika lety přidala sem na tyto stránky a to ve dvou variantách (jak píšu už v předešlém komentáři), aby si každý mohl vybrat jak těsto, tak krém. Tady dostal recept za téměř 4 roky celkem 12 bodů, podle vás jen díky pochlebování a zdejšímu klanu. Nechápu, proč vás to trápí do té míry, že jste tak dokonale dala nahlédnout do míry vaší iteligence!

Markéta

21. 1. 2012 15:59

Mirku díky:yes: Jen se mi potvrdilo že registrovat se nemá cenu. Dobrý recept si ráda opíšu a udělám, ale na jejich \\\\\\\"kritiku\\\\\\\" nemám ani čas ani chuť. Tak se tu dál šťekejte a lez te si jak se tu u vás říká do p,,elí a všem co nejsou vyvolení klubu bibi, ať se drží a na palce dolů se vykašlou. Já vám dávám :yes::yes::yes::yes::yes: už za odvahu.

Lena

21. 1. 2012 11:58

Mirek:yes:

Mirek

21. 1. 2012 11:47

Místo toho, abyste se zamyslely nad sebou, tak napadáte Matkétku, která má pravdu a tím jste dokázaly, že má pravdu a nijak jinak to není :-D Zapomněly jste napsat, že vy do receptu přidáváte ještě sušená rajčata, olivy, nivu a hlavně to, co vám zůstalo v ledničce a že po propojení chutí je recept báječný:-K:-D:-)) Jinak tento recept se mi líbí a opravdu je rozdíl mezi pařížským krémem a pařížskou šlehačkou ... vyplývá již z pojmu "šlehačka" .. pa :-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

21. 1. 2012 10:45

Markéta:mě též fascinuje,že sem nedáš jediný recept a napíšeš o hejnu slepic:-//Právo na kritiku máš,ale i kritika může být na úrovni.Ráda bych vyzkoušela tvůj převratný recept!!!!!

Hello promiň,ale nedalo mi nereagovat!!!

Jana Pá

21. 1. 2012 10:38

Markéta: Jak tak koukám, tak se paní-slečna asi špatně vyspala,že:-?:-O, (u nás se říká, že vstávala hore pr,,lí):-D, jinak se ráda podívám na Váš originální recept a vyzkouším:-!:-D

Markéta

21. 1. 2012 10:20

To mě vážně fascinuje jaké jste jednoduché pochlebovačky!!! Té první nemáte ani slušnost odpovědět a jen samá chvála alá bibi:no:, je to super ale použila jsem krém hotovka, ubohost!! Recept nic převratnéha a krém je slabá náhražka šlehačkového. O registraci jsem uvažovala ale do hejna slepic se neupíšu.:-! Ale na drohou stranu jsou tu i pěkné recepty a normální kuchařky. Ne jak klan bibi které splácají všechno možné a hups je tu recept. Tak si lezte do pozadí, ale tenhle portál je snad o vaření, Néééé??? Už se to vážně nedalo vydržet!!

mira348

29. 3. 2011 11:42

Tak nevím udělala jsem přesně podle receptu a ten krém se nepovedl.Mléko se nespojilo s tukem a máslem.Ví někdo proč?;-(

Jitka B

15. 8. 2010 08:24

Dělala jsem na oslavu, všem moc chutnalo, hlavně mužská část se olizovala a dožadovala se přídavku. :-p Také posílám bod :yes:

Irrena Irrena

29. 1. 2010 14:00

Hello tolik krásných receptů a znovu taková dobrota:-p:-p,opravdu nevím co zítra vyzkoušet dříve, hlavně jsem zvědavá na ten krém, dělala jsem vždy jen ze šlehačky, takže tohle musím vyzkoušet, bodík samozřejmě už letí:yes::yes:

ja-ma

6. 5. 2009 20:20

Vynikající, jen jsem byla líná dělat krém a použila jsem čokoládový krém od Dr. Oetkera, všem moc chutnalo, dávám bodík :-8:-)):yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: parizske kostky pařížské kostky recept recept pařížské kostky recept na pařížské kostky pařížská kostka recepty pařížské kostky parisky krem pariska slehacka pařížsky zákusek parišske kostky pariske kostky pařížský krém pařížké kostky pařížský kostky nejlepší zákusky nejlepší zákusek tuk iva pařížská kostka recept parizske rozky pariske rezy

Suroviny: vejce, cukr krupice, mléko, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, smetana 33%, cukr, kakao, cukr vanilkový, čokoláda

TopRecepty.cz

Pařížské kostky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVk