Bublanina pro pokročilé
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou tečkou nejen u nedělní kávy.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 16 781 kJ / 4 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,48 g |
Tuky | 150,17 g |
Vláknina | 23,30 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 2,68 g |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 564,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jedlá soda udělá to, že třešničky neklesnou do těsta a těsto bude nadýchané. Třešně nenamáčejte ve vodě, jenom lehce opláchněte na sítu. Když děláte jahodovou bublaninu, tak bez citronové kůry i šťávy. Recept mám od své tchyně a ta měla 5 dětí, takže tento recept je dokonale vyzkoušen! Umíte si představit, kolik asi těch bublanin upekla, já tedy ne!
Přidáváni fotek v jakémkoli množství požadováno!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 6. 2012 20:05
Jana Remkova:Janičko ,co smazat,koho smazat jen ať dámy pečou, nebo z těch "bliv..."co se koupí v obchodu a tváří jako zákusek všichni brzo onemocníme ! Už jsem ji sem dala ,tak có!
29. 6. 2012 19:54
Veronika.Hrozna: Mám to smazat??
29. 6. 2012 19:51
Jana Remkova: Ty fotky jsou perfektní - nádhera, ale asi jsem ji sem neměla dávat! Když všem doma chutná ,tak budou škemrat! Do podzimu už nebudete ani chtít slyšet slovo bublanina!
29. 6. 2012 19:44
Irrena:Já jenom jednu a tady vzdychám a nadávám,že jsem kuchyňská otrokyně a tak! A ty, už tři ?
Všechny bublaniny jsou nádherné fotky taky ,a doufám,že z nich nic nezbylo!
Všechny bublaniny jsou nádherné fotky taky ,a doufám,že z nich nic nezbylo!
29. 6. 2012 13:00
Veronika.Hrozna:už jsem ji dělala 3x a vždy se povedlaMyslím že je u Jany vyšší protože tam má malinkaté bobulky ovoce (rybíz), ale já ji měla vysokou i s třešněma i s jahodama
29. 6. 2012 12:52
Veronika.Hrozna: Jen jsem postupovala podle receptu
29. 6. 2012 12:16
Jana Remkova:Jak si to udělala ,že to vypadá tak krásně,že je tak vysoká, to se mi v životě nepovedlo,taková " BUBLANINA" !
Jenom tiše zírám ! O tom že jsi pokročilá není žádná pochybnost,mám spíše dojem ,že já jsem břídil.
Jenom tiše zírám ! O tom že jsi pokročilá není žádná pochybnost,mám spíše dojem ,že já jsem břídil.
29. 6. 2012 00:10
Děvčata máte to opravdu všechny krásné
Veruš, Tvůj receptík se mi moc líb+9í
Veruš, Tvůj receptík se mi moc líb+9í
28. 6. 2012 23:12
Jana Remkova: no prosím.. co dokáží média
28. 6. 2012 22:10
Já su tak šťastná, že se mi to povedlo! Snad už jsem taky pokročilááá! Tentokrát s rybízem. Přidávám foto,plus jsem dala hned, jak jsem si prostřednictvím rebeky na FB receptu všimla
20. 6. 2012 20:20
Irrena:Když nic nepíšeš,tak nevím jestli jsi to jako nepoživatelné, nedala vrabcum.
18. 6. 2012 21:05
Děkuji všem, za krásná fota a dobrou chuť !
18. 6. 2012 20:55
Irrena:Pošli fotečku a dobrou chuť,ale chvíli počkej než vystydne ! Dala bych si také!
18. 6. 2012 20:05
Právě jsem dopekla tuhle krásnou bublaninkuPovedla se perfektně, ještě jsme ji neochutnali
17. 6. 2012 12:33
senky:Senky dala jsi citronek a citronovou kurku,že jo!
Fotka je nádherná ,překrásná a meruňky se ponořili přesně jak z velké knihy ! Mňam
Ten citron zvedne chuť meruněk ,i když nejsou dost zralé. To samé višně a třešně , malinovou jenom bez citronu a jahodovou také.Kochám se fotkami,už jdu pryč nebo si oslintám klávesnici.
Fotka je nádherná ,překrásná a meruňky se ponořili přesně jak z velké knihy ! Mňam
Ten citron zvedne chuť meruněk ,i když nejsou dost zralé. To samé višně a třešně , malinovou jenom bez citronu a jahodovou také.Kochám se fotkami,už jdu pryč nebo si oslintám klávesnici.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 6 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Alzbetina Prk. uvařila před 2 hodinami
Květákové karbanátky
robertbendik78 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Andyscha uvařila před 2 hodinami
Ďábelské tousty - starý recept
Artaban uvařila před 2 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Indianapi uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Třešňové moučníky: Ochutnejte bublaniny, koláče, muffiny, dorty a další dobroty podle skvělých receptů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: bublanina recept jak dlouho péct bublaninu bublanina se sodou albert bublanina nadýchaná jahodová bublanina bublanina albert jahodový bublanina bublanina ze špaldy bublanina báječná bublanina luxusní bublanina recept na bublaninu nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina bublanina z jedlé sody bublanina jedlá soda nejlepší bublanina bublanina ze sody těsto na bublaninu s olejem merunkova bublanina nadychana babiccina tresnova bublanina
Suroviny: třešně, vejce, cukr vanilkový, cukr krystal, voda, olej slunečnicový, mouka polohrubá, šťáva citronová, kůra citronová, soda jedlá, sůl, cukr moučkový
Bublanina pro pokročilé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22Oj
83 názorů