Večky Ciabatta
Neobyčejné spojení nadýchaného italského těsta, srolovaného do veky, s křupavou kůrkou a vláčným středem plným oliv, sušených rajčat a sýra. Pekárna usnadní hnětení i kynutí, takže výsledek je dokonalý i bez velké námahy.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 948 kJ / 1 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,25 g |
Tuky | 50,15 g |
Vláknina | 18,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 303,43 g |
Postup přípravy
Rozdělíme na tři bochánky, každý vyválíme na plát. Krok 5: Na pláty rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaný eidam, najemno nasekaný česnek a nakrájená sušená rajčata a olivy Krok 6: Plát srolujeme do veky, přikryjeme potravinovou fólií potřenou olejem a necháme 20 minut kynout. Krok 7: Potřeme mlékem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Krok 8: Pečeme přibližně 20 minut, dokud nejsou zlatavé a při poklepu nezní dutě.
Zveřejněno 28. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Večky Ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x8Bl
Moje poznámka
Večky Ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x8Bl
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 2 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 23 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 28 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 13 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 13 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 13 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 14 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 15 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 16 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 18 hodinami
Tématické fráze:
ciabatta se sušenými rajčaty,
ciabatta s rajčaty,
ciabatta,
ciabatta s olivami,
ciabatta rajcatova,
domácí čiabatta,
domácí ciabatta s olivami,
ciabatta recept,
těsto na ciabattu,
ciabatta s rajčaty recept,
cibata,
zapečená ciabatta,
recept na ciabattu,
těsto na ciabatu,
ciabatta testo,
ciabatta s olivami a sušenými rajčaty,
ciabatta recepty,
cibata recept,
recept ciabatta,
rajčatová ciabatta
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí,
olej olivový,
sůl,
koření provensálské,
pepř čtyř barev,
česnek,
sýr eidam,
rajče sušené,
olivy,
mléko,
olej
Komentáře (15)
Určitě vyzkoušejte tu novější verzi, chuť je mnohem výraznější. Doma je to nejžádanější pečivo večer k vínečku
Líbí+
Po těch letech, co jsem si recept vymyslela, jsem ho vylepšila.. česnek, pepř i provensál dát už od počátku-líp se chuti prolnou. Část vody nahradím přímo nálevem z oliv a uberu lžičku soli do těsta.
Ve směsi másla, kterou potíráme chybí to hlavní - česnek