

Obrácený koláč z malých brambor, cherry rajčat a sýru Brie
Suroviny
- 500 g malých brambor
- 200 g cherry rajčat
- 1 velká cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 40 g cukru
- 10 g másla
- 3 snítky čerstvého oregana nebo 1 kávová lžička sušeného
- 150 g Hermelínu
- listové těsto
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Celé omyté brambory dáme vařit i se slupkou do osolené vody (nevařil jsem je úplně do měkka). Necháme vychladnout. Poté krájíme na 2 cm kolečka (já jsem dělal asi 1 cm).
Rajčata překrojíme na polovinu, překrojenou částí je naskládáme vzhůru na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a dáme do vyhřáté trouby na 130°C na 1 hodinu. Necháme vychladnout.
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme do zlatova na 2 lžících olivového oleje. Necháme vychladnout.
Spodek formy vyložíme pečícím papírem.
Z cukru a másla uděláme karamel, kterým potřeme spodek formy a posypeme nasekaným oreganem.
Na karamel vyskládáme kolečka brambor, jedno vedle druhého. V další vrstvě vyskládáme do mezer mezi bramborami rajčata, pak cibuli a nakonec poklademe slabými plátky sýra, u kterého jsme seřízli vrchní část s plísní. Vršek pokryjeme rozváleným plátem těsta, u okrajů formy dobře přitiskneme a dáme péct na 200°C asi 25 minut (nechal jsem 20 minut). Potom snížíme teplotu na 180°C a necháme ještě dalších 15 minut (nechal jsem 10 minut) péct.
Vyndáme z trouby a necháme 2 minuty stát a pak vyklopíme z formy. Ihned podáváme. Můžeme servírovat samotné nebo se zeleným ochuceným salátem.
Poznámka od kuchařky
Ze začátku jsem měl pochybnosti, jestli to bude k jídlu, ale mohu jen doporučit. Vynikající, když se spojí sladké, slané a kyselé chutě. Chutná i studený.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Obrácený koláč z malých brambor, cherry rajčat a sýru Brie
-
Omlouvám se za chybný odkaz
tady je ten správný
http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/recipes/76...
-
Paráda
a díky za zajímavý odkaz.
-
Líbí
a moc
+8
-
KRÁSNÉ
TLESKÁM
-
Díky všem
1974andrea:Recept jsem viděl tady http://delicious.com/browse?category_id=9 -
sladkou chuť ve spojení se slaným jídlem mám ráda, tohle bych okoštovala
-
Tak to je paráda!!
Zítra vyzkouším
-
Úžasné!
-
Tak to vypadá na zajímavou dobrotu
. Ono to do toho karamelu pustí všechno své chutě, takže to ve finále sladké není, že? A odkud pochází tenhle recept?
-
parádní kousek..jako vždy od Tebe
-
čarodějná kuchyně našeho Miguela
to je teda bombapro mě výzva
asi prubnu, moc se mi to líbí