Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařování v myčce

Moderní kuchyňské spotřebiče nám umí velmi ulehčit práci. Věděli jste, že kromě mytí nádobí můžete myčku využít i k zavařování? Je to snadné, nepotřebujete speciální hrnec ani teploměr. V myčce zavaříte nejen zeleninu a ovoce, ale také houby i maso.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min dle délky programu myčky

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava, dle délky programu myčky)

16. 7. 2012 23:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dost jsem o tomto druhu zavařování četla na netu, letos jsem to vyzkoušela. Největší problém mi dělalo naskládat do myčky sklenice tak, aby stály rovně.

Pokud k zavařovaným sklenicím přidáte i nádobí, nevkládejte žádné mycí tablety ani jiné chemikálie!

Počítejte s tím, že pokud dáte do myčky větší množství sklenic, doba "mycího" programu se prodlouží. Na obrázku je právě otevřená myčka se zavařenými 24 sklenicemi, doba programu se prodloužila o 1/3 času.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lentilka.K

17. 7. 2012 09:26

My zavařujeme již několik let v pračce. Dělá se to tak, že nastavíte pračku na vyvářku a dáte program bavlna a nezapomeňte dát taky máchání. Samozřejmě nepřidávejte žádné prací prostředky kdyby jste spolu s tím chtěly prát prádlo. Jinak vzhledem k tomu, že máme chytrou pračku sama si nastaví dle váhy dobu což je také výhodné čím déle se okurky máchají v horké vodě tím lépe... Enjoy:)

jan.alois jan.alois

17. 7. 2012 09:23

To je bomba . Dávám bodík a okurky do myčky.
:-K

Iva

17. 7. 2012 09:09

Tak to je úžasný nápad :-). To vyzkouším,ale napiště mi prosím i zvařování v mikrovlnce,kdybych zavařovala malé množství. Děkuju

Paprika Paprika

17. 7. 2012 09:02

:-O:-O:-O No ... tak to je hustý, to by mně nikdy nenapadlo :yes::yes::yes:

zerduska

17. 7. 2012 08:55

vloni jsem tak zavařovala broskve, dopadly skvěle. Dala jsem to na program špinavé - je delší a má právě těch 70 stupňů (alespoň na mojí myčce).skleníce jsem dávala hlavou dolů a nechala v myčce i vychladnout - nejlepší je naskládat sklenice do myčky, jít spár a ráno je jenom uložit.

magdalenka magdalenka

17. 7. 2012 08:53

U mňa by to asi nešlo, mám dve myčky - jedna má senzory, ktoré vyhodnocujú stupeň znečistenia vody, podľa toho určuje dĺžku doby umývania. Druhá má pevne stanovený čas umývania. Ale nápad je úžasný. :yes:

Ivusa Ivusa

17. 7. 2012 08:29

:-Kroky už zavařuji v mikrovlnce,ještě se mi nestalo,že by mi nějáká "flaška" nechytla,ale toto:-O:-O:-Oto je teda převratný objev!!!!paráda,bez velkého hrncování atd....:yes::yes::yes::yes:

zviratko21

17. 7. 2012 07:50

Zavařuji 10 let v elektrické troubě na plechu bez problému a s úspěchem. V jednom časopise jsem četla o zavařování v mikrovlnce, ale v myčce:-! to by mě v životě nenapadlo. Asi proto, že myčku ještě bohužel nevlastním :-). Užasný nápad:yes:. Posílám +3

maris maris

17. 7. 2012 07:20

Hello, to je geniální:yes:, jen mi není jasný, jak se prodlouží ta doba " mytí ". Já jsem to sice nezkoumala, ale myslím, že moje myčka má nastavený čas programu a je jí jedno, jestli je prázdná nebo plná. Jak to je :-)
Ta šroubovací víčka utahuješ, než dáš sklenice do myčky ?

cardanka

17. 7. 2012 05:37

Hello:-K tak toto nemá chybu:-! Ukládám, hned 1. bodík posílám:yes: a díky za inspiraci;-):-K

1 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařujeme v myčce zavařování v mičce vaření v myčce na nádobí recepty vaření v myčce okurky v myčce jak zavařit okurky v myčce zavařovaní broskve vaření v myčce recepty zavařujeme okurky v myčce okurkol zavařování v elektrické troubě zavařování v pračce zavarovani orechu v mycce zavarovani vaření v myčce na nádobí zavařování švestek zavařování květáku zavařování vmyčce zavarovani ovoce mytí okurek v pračce

Suroviny: zelenina, ovoce

TopRecepty.cz

Zavařování v myčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Vrn