Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jezevec na zelenině

Hodnocení receptu je 4,6 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

12. 8. 2012 20:38

Suroviny

Porce: záleží na kg masa

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

DOSTALA JSEM HO V OBDOBÍ, KDY SE JEZEVEC MŮŽE STŘÍLET!!!!!!JEN jsem ho měla na mražáku a neměla jsem odvahu ho udělat..BYLA TO POCHOUTKA....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

savlinka savlinka

13. 8. 2012 08:46

:):tak nějak byla i ptačí chřipka a kuřecí se jedlo atd;-)ale to je každého názor:-)):-)):-)):-))jedí se vnitřnosti jako jsou př.ledvinky,játra a nad tím se nikdo nepozastaví:-)):-)):-))

:)

13. 8. 2012 07:56

Komentář o tom, jak je jezevec "nebezpečný" mi příjde celkem mimo..to samé se dá napsat i o srnčím, kančím atd. A jak si na tom všichni pochutnají :)

Danca Danca

13. 8. 2012 07:30

Tak za mě teda BRRR:-(( Já osobně nic, co má srst:no:, to raději kořínky:-D Ale obdiv pro všechny, kdo jsou ochotni do něčeho takového jít;-)

brontik brontik

13. 8. 2012 07:21

nutriu jsem jedla a je výborná ale tohle ještě ne a tak to ani nehodnotím;-)

Nonya

13. 8. 2012 02:00

:-p, ani netreba do lesa staci pochytat morske prasiatka :-8
http://rosapajusantiago.blogspot.com.au/2010/10/pi...

Eliza Eliza

13. 8. 2012 00:06

No, tak to je nářez...:-O Shodou okolností jsem před pár dny navštívila Babiččino údolí a Staré bělidlo - tam někde v okolí Kudrnovi chytali a pojídali veverky, kuny, snad i ty jezevce - vše, co má maso a dalo by se upéct...;-)
Ale za sebe - co neprošlo veterinárně, bych nejedla - a pochybuju, že se jezevec dostane běžně koupit...To bychom už mohli lovit datly, nebo netopýry a kulichy;-)

Oskeruska

13. 8. 2012 00:02

Taky jsem si myslela,ze tu nekdo opet vtipne zertuje..a ono ne...ac dcera myslivce,o jezevcim mase jsem jeste neslysela:-O Takze mne prekvapilo,ze to neni zert;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 8. 2012 23:39

Jani, asi to taky neochutnám, nemám nejmenší ponětí, o jakou zvěřinu se jedná, ale mám dojem, že byl v tom filmu s malým Holým-Pod jezevčí skálou. Tam jezevec uvěznil jezevčíka právě pod tou skálou a tak jsem ho vlastně viděla. Niky nekritizuji něco, co jsem neochutnala a jak se znám, tohle bych určitě zkusila;-).

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 8. 2012 23:35

gurman::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Petr

12. 8. 2012 23:33

Dalamánku:
Za sebe musím potvrdit, že maso z jezevce je chutné. Jednou jsme měli oslavu a už asi 3 týdny předem kamarádi naložili strýčka na zelenině. První pohled nevábný, vypadalo to jak přerostlá myš. Po osmělení jsem ochutnal a nemohl jsem si maso vynachválit. Od té doby jsme měl naloženého jezevce několikrát a vždy perfekt.S těmi nemocemi je to pravda, ale pokud byl veterinárně prohlédnut, Ok.

clupmi clupmi

12. 8. 2012 23:31

Já myslel, že je to vtip...:-S
+10:yes::yes::yes:

dalamánek

12. 8. 2012 23:28

Jezevec je rezervoárem některých význačných onemocnění, a proto je pro budoucí prevenci nezbytné sledovat vývoj jeho zdravotního stavu celoplošně.Jezevec je jedním z nejrizikovějších druhů. Je nositelem i šiřitelem řady parazitů a nemocí.Z parazitů vnějších jsou to blechy, klíšťata, vši, prašivina a z parazitů vnitřních kokcidióza, toxoplasmóza, trichinelóza, plicnivky, motolice, tasemnice a další.

dalamánek

12. 8. 2012 23:23

Nařízení Komise ES č. 2075/2005 uvádí, že druhy volně žijící zvěře by měly být vyšetřovány na přítomnost larev trichinel. V poslední době jsou do laboratoří zasílány vzorky masa jezevců a nedávný nález trichinel u jezevce uloveného v okolí Mostů u Jablunkova vyžaduje podrobnější rozbor situace k posouzení výskytu trichinel u jezevců v České republice.

dalamánek

12. 8. 2012 23:18

Cennější než maso z jezevce je jeho sádlo. Musí se ale velmi pomalu škvařit ve dvouplášťovém hrnci,

Jana Mašindová

12. 8. 2012 23:14

Mně se nelíbí ani hotové jezevčí maso na pekáčku na fotce. Spíš by mě to odradilo od ochotnání už podle vzhledu.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečený jezevec recept na jezevce recepty z jezevce jezevčí maso maso z jezevce sádlo z jezevce recepty na jezevce příprava jezevce jak upéct jezevce jak naložit jezevce jezevec příprava jídlo z jezevce jezevec obecný recept z jezevce jezevčí sádlo jezevec maso co žere jezevec jezevec lesní recept jak uvarit jezevce jezevec lesní recepty

Suroviny: zelenina kořenová, cibule, česnek, sůl, cukr, olej, maso jezevčí, špek, koření na divočinu

TopRecepty.cz

Jezevec na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jz09