

"Fofr" cibulovo-mrkvová polévka
Suroviny
- 3 větší mrkve
- 2 velké cibule
- plátek másla (nebo olej)
- tavený smetanový sýr
- 1/2 Hermelínu
- vývar z masa či zeleniny (nebo masox)
- 1 větvička libečku
- rýže, která zbyla (nebo nevařenou)
- pažitka
- sůl
- můžeme dát citronovou šťávu s cukrem (nebylo třeba)
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a na rozehřáté máslo dáme veškerou cibuli a smažíme ji dosklovita, pak přidáme připravenou mrkev, chvíli restujeme, zalijeme vývarem (masoxem) a vaříme. Pokud dáme rýži nevařenou, tak ji do vývaru k mrkvi a cibuli přidáme hned a vaříme, až bude měkká.
Mezitím dáme do polévky smetanový sýr i Hermelín, aby se rozpustily.
Pak už jen dochutíme solí, kdo chce přisladí a přikyselí šťávou z citronu - nedělala jsem to, jelikož polévka byla chutná moc i bez těchto surovin.
Ještě přidáme pokrájenou pažitku. Polévku není vůbec nutné zahušťovat, samotná strouhaná mrkev a rýže ji zahustí dostatečně.
Poznámka od kuchařky
Potřebovala jsem udělat dost rychlou polévku, protože jsem měla zato, že polévka je ze včerejška a opak byl pravdou a díky výborné chuti ji budu dělat častěji! Mrkvové polévky tu jsou, ale jiné a nejblíž má asi polévka Mirky75 a tam není sýr ani cibule.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu "Fofr" cibulovo-mrkvová polévka
-
123Rony321: Rony, jsem ráda, že polévka chutnala
tím Jaroslavem máš pravdu, já jsem ho nějak špatně pochopila, ale bohužel už s tím nejde nic dělat
-
Bibinka: Polévka je rychlá a velmi chutná.
A ještě dodatek. Musím se zastat Jaroslava - on Vás nekritizoval, ale komentoval příspěvky Babicové a x.XXX.x -
Dneska jsem ji uvařila na oběd a byla moc dobrá. Polévku určitě ještě někdy uvařím, ale asi už vynechám ten hermelín. Jeden smetanový sýr bohatě stačí...
-
Není to polévka do televizní show, ale pokud potřebujete ten fofr je super. Škarohlídi co nemají rádi sýr si můžou dát kmín a jedno dvě vejce a jiný rozměr je tu. Podobné polévky vařila i moje babička (*1912) nic nového pod sluncem, ale chutnají a budou určitě i zdravé.
-
Jaroslav:Jaroslave, nikdo tě přece nenutí, aby jsi polévku vařil a ani takové pro tebe "smrtelné" recepty nemusíš vůbec číst, ani si jich všímat
. My všichni co jsme jí konzumovali jsme přežili v pohodě
-
Jirina.Babicova + x.XXX.x : Dámy, vy obě se vezměte za ruce a jděte si uvařit něco dietního z co nejvíce exotických surovin aby jste mohly nám běžným smrtelníkům prezentovat dokonalost svého kuchařského umění.
Ne každý je zvědavý na výlevy o vraždách a žlučníkových záchvatech. -
-
-
x.XXX.x: Máte naprostou pravdu, tato směsice převařené podravkou zasypané zeleniny s litrem mastných ok nahoře je normální vražda! Vždyť ten chudák, co by tohle nad omylem pozřel skončí minimálně do půl hodiny v nemocnici s akutním žlučníkovým záchvatem!
-
x.XXX.x:
souhlas
-
Kristovy hnáty a toto je co
já už nemám sílu snad ani tyto "polévky" komentovat, protože to bych se upsala k smrti
Ale kombinace tavený sýr, hermelín, rýže, masox - to mluví za své
-
nugetka27: Nugetko, to mě těší, že chutnalo a díky
-
Výborná, dneska jsem ji dělala podruhé. Poprvé jsem ji málem snědla i s kastrolem. Dnes jsem nechala i rodině. Já citron dala, má to pěknej ŠMAK. Díky za receptík
-
du na to
takhle brecim z ty cibule
-
nekdy jsou to pani bibino vazne blafy.