Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 079 kJ / 1 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,78 g |
Tuky | 77,50 g |
Vláknina | 29,60 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 164 mg |
Sůl | 0,34 g |
Sacharidy | 212,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smetanu smíchejte s většinou mléka (stranou si nechte tak 50 ml, které uložíte do ledničky) a přidejte všechnu mátu. Oslaďte 3 lžícemi třtinového cukru a ohřívejte na mírném plameni za občasného míchání cca 10 minut.
Krok 2: Mezitím si do tepluvzdorné mísy (nejlépe ne nerezové) nalámejte 160g čokolády s vysokým obsahem kakaa. Mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny a nechte čokoládu rozpustit.
Krok 3: Přes jemné sítko přelijte mátovou smetanu do rozpuštěné čokolády a pomocí stěrky vymíchejte v kompaktní směs.
Krok 4: Zatímco směs chladne, nakrájejte pomocí ostrého nože (nejlépe keramického) mátovou čokoládu na malé kousky.
Krok 5: Jakmile mátový krém úplně vychladne, přímíchejte k němu odložené mléko.
Krok 6: Směs přelijte do zmrzlinovače a nechte ho běžet asi tak 35 minut.
Krok 7: Přimíchejte nalámanou čokoládu a uložte v uzavřené nádobě do mrazničky. Každých 20 minut zmrzlinu pořádně promíchejte, až bude mít tu správnou konzistenci.
Krok 8: Naservírujte do pohárů či oplatkových misek a ozdobte lístky máty a čokoládou.
Zveřejněno 15. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zYvZ
Moje poznámka
„Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zYvZ
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 11 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 1 hodinou
Pivovarská bašta
oopicka před 2 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 3 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 4 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 4 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 5 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 7 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 7 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 8 hodinami
Tématické fráze:
výroba čokoládové zmrzliny,
recept na výrobu čokolády,
mátová zmrzlina recept,
domaci matova zmrzlina,
čokoládová zmrzlina výroba,
matova čokolada,
výroba čokolády recept,
cokoladova domaci zmrzlina,
výroba mátové zmrzliny,
výroba čokolády pro děti,
výroba čokoládové zmrzlina,
výroba domácí čokoládové zmrzliny,
domácí výroba čokoladove zmrzliny,
tryky s cokoladou,
třeršnˇová zmrzlina s čokoládou,
čokoládové delikatesy výroba,
mátová zmrzlina výroba,
výroba čokolády pro děti,
jak se virábí domací zmrzlina,
postup na zmrzlinu čokolada
Suroviny:
smetana,
mléko,
čokoláda hořká,
čokoláda mátová,
cukr třtinový,
máta čerstvá
Komentáře (10)