Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 437 kJ / 1 539 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,56 g |
Tuky | 128,65 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 443 mg |
Sodík | 406 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 23,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok nakrájíme na kostky asi 2 cm, dáme do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Když se tuk začíná škvařit, osolíme, dáme celý pepř, bobkové listy a jablko nakrájené na čtvrtky. Necháme škvařit tak dlouho, až se ze zbytků masa udělají zlatavé škvarečky.
Krok 2: Necháme lehce vychladnout a scedíme sádlo, odstraníme kuličky pepře a zbytky z jablka a škvarky na jemno nasekáme - já jsem použila ruční mixer a škvarky rozmixovala, do nich přimíchat trochu odlitého sádla.
Krok 3: Cibuli, vajíčko a okurku také na jemno usekáme - já jsem nastrouhala a cibuli nakrájela na jemno a přidáme ke škvarkům, promícháme, doladíme solí, pepřem a přidáme pažitku nadrobno pokrájenou a jdeme mazat jakékoliv pečivo, nejlepší je chleba, můžeme ozdobit podle svého.
Zveřejněno 8. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorská škvarková pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3VOQ
Moje poznámka
Bavorská škvarková pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3VOQ
Nejnovější recepty
Tyčinky s parmskou šunkou
Přidáno před 12 minutami
Bramborové vafle
Přidáno 17. 5. 2025 05:00
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litina
Marta.lhotecka@seznam.cz před 41 minutami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
poirotka před 45 minutami
Vohrnoušky
Beruna před 1 hodinou
Tvarohový dort Míša s jahodami
mamina58 před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
PetuleLevandulka před 12 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petranela před 12 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 13 hodinami
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 14 hodinami
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 14 hodinami
Sváteční koláčky
Koffi před 15 hodinami
Tématické fráze:
škvarková pomazánka pohlreich,
nejlepší škvarková pomazánka,
škvarková pomazánka,
škvarková pomazánka nejlepší recept,
škvarková pomazánka s jablky,
škvarky v sádle pomazánka,
škvarková pomazánka s jablkem,
babiččina škvarková pomazánka,
skvarkova pomazanka kuchar vi,
pomazánka ze sádla,
bavorské sadlo,
škvarková pomazánka recept,
škvarková pomazánka od pohlreicha,
recept na skvarkovou pomazanku,
vynikajici skvarkova pomazanka,
škvarková pomazánka z bůčku,
nejlepší škvarková pomazánka,
škvarková pivní pomazánka,
recepty- škvarková pomázánka,
skvarky z bůčku
Suroviny:
bok vepřový,
vejce,
jablko,
bobkový list,
okurky sterilované,
cibule,
pepř celý,
pepř mletý,
sůl,
hořčice kremžská,
pažitka
Komentáře (15)
Jani Remková, víš u nás i poslední živočichář přešel zcela na rostlinou a tak ani to prasátko za tak v dnešní době fantastickou cenu nekoupím. Děvčata mám obavy, že díky těm "nahoře" nebudou muset tyto stránky zmizet z aktualit a nebudou se nazývat - jak jsme kdysi vařívali....no fuj Dano